8 Ноември, 2020 09:21 9 878 15

Инвеститорите във Велико Търново се активизираха

  • велико търново-
  • жилища-
  • строителство-
  • нси-
  • imot.bg

Ръст от 11% в новото строителство

Инвеститорите във Велико Търново се активизираха - 1

Близо 100 е броят на оферираните към момента жилища в строеж във Велико Търново, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Най-силно предлагане има при дву- и тристайните апартаменти. Цената на гарсониерите варира между 25 000 EUR и 26 500 EUR. Големината им е малко над 40 кв.м. Всичките са в центъра на града. Двустайните са между 65 и 80 кв.м, а цените започват от 41 000 EUR. Акация, Бузлуджа и Картала, както и централната градска част, са районите, в които могат да бъдат купени жилища в етап на строеж. Цената при тристайните започва от 51 000 EUR. Срещу въпросната сума клиентът получава тухлено жилище с разгъната застроена площ от 86 кв.м.

Най-скъпият офериран имот в строеж се намира в центъра. Разгънатата му застроена площ е 147 кв.м, а цената е 93 900 EUR. Жилището разполага с тераса от 48 кв.м.

От Националния статистически институт също отчитат ръст в новото строителство. За третото тримесечие той е 11% спрямо същия период на 2019 г. За периода юли-септември е започнало изграждането на 30 жилищни сгради с 95 апартамента в тях.

Жилищата не са единственият сегмент от недвижимите имоти, в който се наблюдава ръст в строителството. През текущата година започна изграждането и на редица промишлени обекти. Според започнати, след намаляването на броя на обществените поръчки, строителните фирми разчитат на рестарта на Националната програма за саниране на жилищни сгради.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    55 1 Отговор
    Ти да видиш ! Мислех се за обикновен купувач, а аз съм бил ИНВЕСТИТОР !
  • 2 Фактъ

    42 1 Отговор
    На това инвеститори ли му казвате ? Аборигенска държава с вълна от инвестиции от държавни поръчки ! Смех ! Герб , видими резултати !
  • 3 Болярин

    76 6 Отговор
    То пък едни жилища в Търново!Водят ги лукс...а Спалните по 8-10 квадрата...Дневните цели 14-15...баня,тоалетна и килер в едно помещение от цели почти 2 квадрата...направо да се чудиш на архитектурно-карикатурната мисъл и алчния инвеститорски ентусиазъм!Клиентите основно ягодо и малиноберачи от Лудогорието.Ама те свикнали по фургоните в странство и тези 8 квадрата спалня с невероятната гледка към новите гащи на комшията им се виждат приемлив лукс.Основно двама трима “инвеститори” осакатиха целия град с грозното си строителство.
  • 4 Инвеститори

    37 3 Отговор
    мутри , без хал хабер от строителството , успиват селяндурите , изкарали някой лев , да си хвърлят напразно парите !

    Коментиран от #9

  • 5 Полтава

    31 3 Отговор
    А онзи който обезобрази улица Полтава с настройването на гаражите и всички ,които са му дали това право трябва да са в затвора.Казват ,че дори бил главен архитект на града.Такова идиотско,грозно и несъответстващо на името “Старопрестолен” строителство не може да се види никъде!

    Коментиран от #7

  • 6 Браво...

    14 32 Отговор
    Велико Търново се развива добре, града цъфти благодарение на много фактори...Населението нараства за поредна година. Бъдещата магистрала и евентуално отваряне на летището в Горна Оряховица за туристи и чартъри, допълнително ще ускори развитието на града. Във Велико Търново има спокойствие, почти няма натрапчива чалга култура и хората са спокойни. Който е умен, ще инвестира там.

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    27 1 Отговор

    До коментар #4 от "Инвеститори":

    Мога да споделя личното си мнение и опит: няма нищо хубаво в новите жилища в Търново. Обявените квадратури са винаги с общи части, които достигат до 12-15квм., изпълнението е зле, лоши дограми, най-евтини, пропаднали са след година, напукани плочки, течове и незнайно как сътворена електрическа инсталация. От контактите вее студен въздух, тече по колоните, покривите са на парчета след няколо години, мазите се пълнят при всеки обилен дъжд, някои са строени с итонг и замазани през зимата, самите стени са наквасени с вода и влага не спира да избива. На всичкото отгоре няма паркоместа, асансьорите се клатят и е късмет ако спре коректно. Пълна подигравка с инженерни проекти и планове, това е. Новото по подразбиране трябва да е безпроблемно, а там е точно обратното, и то за 800-1000евро на чиста, използваема квадратура, предпоставка за банкрут на т.н. инвеститори, само строителите печелят освен корумпираните.
  • 10 Лъжи пак лъжи

    18 1 Отговор
    Лъжи, лъжи и пак лъжи !!!!
  • 11 Лъжи пак лъжи

    15 1 Отговор
    Лъжи, лъжи и пак лъжи !!!!
  • 12 То е по евтино на квадратен метъ

    1 3 Отговор
    То е по евтино от моя провинциален град като кв.метри в евро.
  • 13 Селянин

    21 0 Отговор
    Велико Търново е презастроен с грозни и некачествени жилища, липсва всякаква инфраструктура и от един красив град се превърна в бордей.
  • 14 почти болярин

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Браво...":

    Да те питам теб, в кой град живееш и на какви хапчета си? От повече от 10 години няма кой да преасвалтира входната улица откъм Самоводене. Чужденците като влизат се чудят във Велико Търново ли влизат или в някоя селска махала. За Винила, който е новият водещ строителен материал за фасадите да не говорим.
    Тотално презастрояване с кутийки, ама не е луд който яде баницата....
  • 15 ЛЪЖЦИИИИИИ

    2 0 Отговор
    ИНВЕСТИРАТ ТА СЕ КЪСАТ , АЙ СТИГА БАЛОНИ !