Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 09:21 6 939 11

Държава превръща хотелите и офисите в жилища

  • южна корея-
  • жилища-
  • офиси-
  • хотели-
  • преобразуване

Ще бъдат създадени 114 000 гарсониери за наематели

Държава превръща хотелите и офисите в жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Южна Корея заяви, че ще изкупи офиси и хотели от инвеститори и през следващите 2 години ще ги превърне в 114 000 жилища. Те ще са гарсониери, като във всяка от тях ще може да се настанява по един човек. "Ще може да видите с очите си как хотели се превръщат в достъпни, висококачествени едносемейни жилища", каза на пресконференция министърът на инфраструктурата и транспорта на страната Ким Хиюн-ми.

Мярката е още една стъпка в борбата срещу високите наеми, особено за растящата група хора, които живеят сами. По данни на местната статистика, за периода от 2015 г. до 2019 г. броят на едносемейните домакинства е нараснал с 18%, до 6.15 млн. души. това е с над 30% от всички южно корейски семейства.

От 2017 г. администрацията на президента на Южна Корея прави опити да се справи с жилищната криза и не може да намали темпа на поскъпване на жилищата. Предишните мерки включваха опростяване на лимитите на броя строящи се сгради и преобразуването на военни обекти в жилищни. Но всичко това не успя да доведе до намаляване на дефицита на апартаменти на пазара.

"Това прилича на жеста на отчаяние. Звучи абсурдно, че покупката хотели и търговски обекти с цел преобразуването им в жилищни, може да се окаже най-бързият начин за увеличаване на предлаганите на пазара имоти. Концентрирането на изграждане на жилища за един човек, може да разочарова семействата с деца, които се намират в самия епицентър на жилищната криза и също като останалите се опитват да си намерят достъпни жилища", споделят брокерът от компанията Real Estate 114 Inc. Йео Киоунг.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократично

    13 7 Отговор
    Прилича ми на кафези за временно настаняване за отказалите ваксинацията. В Бг като почнат да изкупуват бившите казарми, да ви е ясно какво следва.

    Коментиран от #10

  • 2 Тук

    12 2 Отговор
    Земя много народ малко.

    Коментиран от #4

  • 3 Верно ли

    16 1 Отговор
    Мхм, "едносемейните" и те са в плана. Не се размножават, на всеки му е необходим хладилник, телевизор, пералня - не е като в четиричленно семейство - 4ма да ползват по 1.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Това е

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Верно ли":

    ... резултат от развитието на капитализма!!! Отчуждаване помежду си но за сметка на това пък купуване, купуване, купуване и пак купуване!!! И като резултат пълнене на джобове (шкафчета), пълнене на джобове (шкафчета) и пак пълнене на джобове (шкафчета)!!!!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Тато

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "Това е":

    Капитализмът е като мушмулата-,колкото повече гние,по-сладък става.А социализЪма и комунизЪма се оказаха едно недоносче!
  • 7 Тъй ли?

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Това е":

    Специално в Южна Корея има много млади несемейни независими хора!Друго си е да живееш при мама и тати поне до 35 годишна възраст,и да лентяйстваш по цял ден,че и от пенсиите да им цоцаш!

    Коментиран от #8

  • 8 Тъп тъп та вдлъбнат

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Тъй ли?":

    Ти кога беше кореец то знаеш как е бе
  • 9 Няма страшно

    8 1 Отговор
    Офис сградите в България ще ги превърнем в запустял и сгради за снимачна площадка на американски екшъни ще има да чупят сгради до насита
  • 10 Не знам на какво ти прилича

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "демократично":

    Ама няма една олющена стена
  • 11 незнайко

    2 1 Отговор
    Колко квадрата ще са тези гарсониери, 35-45 м2 ??? Да не са искали да кажат БОКСОНИЕРИ щом ще са за по един човек !!!