13 983 8

Разпродават раздържавени имоти

Промениха статута на редица имоти

Разпродават раздържавени имоти
Снимка: БГНЕС

Правителството разреши продажба на недвижими имоти, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД. Те са ситуирани в с. Баничан, община Гоце Делчев, област Благоевград и с. Мрамор, община Столична, област София. До момента дружеството е собственик и стопанисва недвижимите имоти, но изпитва затруднения по поддръжката и стопанисването им. Продажбата на имотите ще се осъществи на търг, при начални цени, не по- ниски от пазарните стойности, определени от независими оценители.

Министерският съвет учреди безсрочно възмездно право на строеж върху поземлен имот в землището на село Ягодина. Върху имота с площ 0,400 дка ще бъде изграден стълб за телекомуникационно оборудване и съоръжения на техническата инфраструктура към него - „Базова станция № 3227“. Правото на строеж се учредява върху поземлен имот в горска територия - публична държавна собственост. Съоръжението ще се експлоатира от „Цетин България“ ЕАД.

Министерството на правосъдието получава за управление имот - публична държавна собственост за нуждите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ - Районна служба „Изпълнение на наказанията“ - Стара Загора. Имотът е с площ 187,54 кв. м и представлява етаж от сграда, намираща се в гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ № 108. В помещенията службата ще изпълнява досегашната си делова и административна дейност.

Правителството прехвърля безвъзмездно на община Долни чифлик имот - частна държавна собственост, с площ от 4658 кв. м, намиращ се в с. Шкорпиловци, местност „До обора“. Имотът е граничещ със съществуващия гробищен парк в селото и е необходим на общината за разширението му.

От публична в частна държавна собственост се променя статутът на имот, който се намира на бул. „25-ти септември“ №84 в Добрич, Промишлена зона „Север“ и включва два етажа от четириетажна административна сграда, заедно с 55% идеални части от общите части на сградата. Към момента имотът не се използва по предназначение, а с обявяването му за частна държавна собственост ще се даде възможност за по-ефективното му управление в бъдеще, чрез осъществяване на разпоредителни действия с него.

Изменя се РМС № 142 от 2009 г. за отнемане на част от имот - публична държавна собственост, от Националния военен университет „Васил Левски” и предоставянето ѝ безвъзмездно за управление на Министерството на отбраната. С предложения акт Решение № 142 на Министерския съвет от 2009 г. се изменя по следния начин: В точка 1, сгради с № 9, 10 и 42 се заличават. В точка 2, буква „в“ се отменя.

С друго решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна собственост за изграждането на железопътната линия София - Драгоман в участъка гара Волуяк - гара Петърч. Имотите се намират на територията на с. Волуяк, Столична община, а средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица, са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Продажници

  41 3 Отговор
  продават де що е останало !

  Коментиран от #2, #7

 • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 3 Държава в криза

  25 4 Отговор
  Държавата е в криза разпродават всичко !!!!
 • 4 Гост

  13 0 Отговор
  Разграбването продължава... Епопея та с напоителни системи тече от 2009 година на сам и още има...
 • 5 Шуми Марица

  12 1 Отговор
  Продават на ДПС по заповед на доган,вижте Баничан къде е и какви минерални избори има там,самото име трябва да ви говори нещо, спомняте ли си когато докараха Царя вие бяхте зомбирани и мразехте СДС ,след това залюбихте протежета та на Меркел, Герб с Боко, на ви сега, дерзайте ,не само че ще си продават, и нас ще разпродават,никога няма да разберете какво ви се случва, защо,ченгетата от ДС,докараха Кобурга и вкараха България в НАТО и Евро съюза?
 • 6 Баро

  8 0 Отговор
  Така ще бъде докато ги търпим да разполагат с държавата като със своя собствена оставка
 • 7 Ти от тримата от червеното поле

  3 0 Отговор

  До коментар #1 от "Продажници":

  100% са държавни служители
 • 8 ДРЕМЕ МИ

  0 1 Отговор
  ЛА СОЛ ЛА СИ ДО

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.