Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 15:19 3 158 1

Кипър пренасочи инвеститорите към Португалия

  • португалия-
  • кипър-
  • златна виза

Причината е прекратяването на програмата "Златна виза"

Кипър пренасочи инвеститорите към Португалия - 1
Снимка: Shutterstock

Прекратяването на програмата "Златна виза" в Кипър се оказа в услуга на Португалия. Причината е, че чуждестранните инвеститори, след като разбраха, че вече няма да могат срещу придобиването на недвижим имот на острова, да получат кипърско гражданство, се пренасочиха към Португалия. Там след 1 ноември търсенето се е увеличило двойно. Най-голям интерес има към имоти, които бързо могат да бъдат отдадени под наем и са с висока доходност.

Към момента Португалия е единствената държава, в която чужденец може да получи гражданство след 5-годишен престой. Освен това чуждестранният инвеститор не трябва да се отказва от собственото си гражданство, както това е необходимо в Испания.

Друг фактор, който подтикна чуждестранните инвеститори да се активизират на португалския пазар на недвижими имоти, е информацията, че по всяка вероятност от 2021 г. в условията по програмата "Златна виза" ще настъпят изменения и вече няма да има възможност да се получава паспорт срещу покупката на имот в Лисабон и Порто. Във връзка с това търсенето ще се преразпредели към други португалски градове.

Най-силно търсене от страна на чужденци има към имоти в ценовия диапазон между 350 000 EUR и 500 000 EUR, разположени в големи градове и осигуряващи добър доход от отдаването им под наем - както за хотелски принцип, така и дългосрочно, коментират брокери. "Разбира се, алтернатива на Кипър в момента няма. Малта, която беше популярна за чуждестранните инвеститори, повишава изискванията за получаване на паспорт и тяхната цена. Поради това в момента Португалия се явява единствената дестинация за чужденците, инвестиращи в недвижими имоти и желаещи да получат второ гражданство", отбелязват посредници.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 братишка

    3 6 Отговор
    Никой не иска да инвестира в Кочинката срещу едния мижав паспорт. Скоро ще се редите в руското и китайското посолство за визи, ама немаааа....