28 Ноември, 2020 14:37 3 391 2

По-ниски наеми за общинските имоти в този град

  • тетевен-
  • общински имоти-
  • наем-
  • отстъпка-
  • пандемия-
  • коронавирус

По-ниски наеми за общинските имоти в този град - 1
Снимка: Shutterstock

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева внесе предложение в Общинския съвет на Тетевен за освобождаване от заплащане на наеми и такси на общински имоти, представляващи търговски обекти, в които поради Заповед №РД-01-677/25.11.2020 г. на Министъра на здравеопазването, са преустановени посещенията в периода от 28.11.2020 г. до 21.12.2020 г.

„Считаме за целесъобразно Община Тетевен като наемодател на недвижими имоти – общинска собственост, по действащи договори за наем, оперативно и навременно да взема решения за освобождаване от задължение за заплащане на наем от наемателите, при положение че са налице забрани, които водят до преустановяване на търговска дейност в отдадените под наем общински имоти за периода от 28.11.2020 г. до 21.12.2020 г., както и при удължаване на този срок в съответствие с бъдещи актове“, казва д-р Бояджиева.

Мярката несъмнено ще се отрази върху приходите на общинския бюджет, но целта е да се подпомогнат местните работодатели и бизнес. Д-р Бояджиева припомни, че през м. април също бе внесено и прието подобно предложение за опрощаване на наемите и таксите.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    4 2 Отговор
    СоциализЪма се завръща, другари!!!
  • 2 Двойни наеми

    4 1 Отговор
    Трябва двойни наеми за кръчмите и чалгаджийниците !!!