Last news in Fakti

11 Декември, 2020 11:11 2 064 3

Съществен ръст в търсенето на имоти за над 5.5 млн. EUR

  • лондон-
  • великобритания-
  • имоти-
  • лукс-
  • цени

Луксозният сегмент в Лондон процъфтява

Съществен ръст в търсенето на имоти за над 5.5 млн. EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на луксозни имоти в Лондон през втората половина на текущата година процъфтява, сочи анализ на консултантската компания Knight Frank. За последните 6 месеца до ноември броят на сделките с имоти на стойност между 5.5 млн. EUR и 11 млн. EUR, са се повишили със 78.9%, спрямо същия период на 2019 г.

"Ръстът доказва, че пазарът не само реагира на по-ниския гербов данък (който в този ценови сегмент е незначителен), но и отразява растящото търсене на къщи, които като по правило са повече в разглеждания ценови сегмент", коментира управляващият отдел жилищно строителство в компанията Том Бил.

"Повечето сделки със скъпи имоти в Лондон, също показва колко много са паднали цените през последните години в резултат да данъчните промени и политическата нестабилност. Средните цени на имотите в диапазона 5.5-11 млн. EUR са се понижили с 8.8% за последните 2 години към ноември 2020 г., което е най-силния спад сред всички имотни сегменти", добавя експертът.

Търсенето на допълнително жилищно пространство и зелени площи тласкат цените нагоре в престижните райони на Лондон, които вече изпреварват цените в центъра на британската столица.

За 6 месеца от юни до ноември цените в сегмента са се повишили с 1.6% в покрайнините на Лондон, където има повече зеленина. За същия период в елитния център на столицата цените са се понижили с 0.1%. Отчасти това се дължи на ограниченията за пътуване, въведени в резултат на пандемията от коронавируса.

С 4% ще поскъпнат имотите в центъра на Лондон през 2021 г., а в престижните райони - с 5%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А па у наше село

    5 0 Отговор
    Умреедна метилява овца.
  • 2 УмниТУТКА

    1 0 Отговор
    Да не би повишеното търсене да идва конкретно от България-Банкя ? Че имотите в Испания-Барселона се компрометираха много ! Знае ли човек ?
  • 3 abv

    0 0 Отговор
    Скоро водата ще дойде и всичките тези цени и суета ще се обезмислят. И всичките тези с големите имоти ще дойдат голи като пушки да си търсят квартири в континентална Европа.