22 Декември, 2020 11:17 3 434 6

Още една сложна за строителството година

  • дубай-
  • оае-
  • строителство-
  • свръхпредлагане-
  • пазар-
  • цени

С 30% за поевтинели имотите от 2014 г. досега в Дубай

Още една сложна за строителството година - 1
Снимка: Shutterstock

Damac Properties PJSC - една от водещите строително инвестиционни компании в Дубай, предупреди, че 2021-ва ще е сред най-сложните за сектора. Инвеститорите ще пуснат в експлоатация редица нови обекти и пазарът ще се "наводни" още повече. "Надявам се големите предприемачи да не залеят пазара само и само, за да продадат още няколкостотин жилища или къщи. Следващата година обаче ще е сложна", предупреждава Хюсейн Саджвани, председател на Damac Properties PJSC.

Саджвани се застъпва за мораториум върху строителството в Дубай, където свръх предлагането доведе до 30% спад в цените през последните 6 години. Правителството беше принудено да създаде комитет за управление на предложенията, тъй като някои от големите строителни компании продължават да оферират активно новопостроените от тях имоти.

Редица строителни компании се обединяват около мнението, че е необходимо новото строителство да забави темповете си. Управителят на една от големите строителни компании в емирството - Emaar Properties PJSC Мохамед Алабар, по-рано през текущия месец заяви, че временно преустановява реализирането на текущите и потенциални проекти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуй

    9 1 Отговор
    За Дубай знаеме,кажете за Дружбай
  • 2 В бегето бетона само нагоре

    7 0 Отговор
    Качество нема и причина да живееш в клоаката беге нъщо нема ама кокошарниците 5 бона на замазка 😂😂😂😂и после идва такса потдръжка на грабителските фирми
  • 3 Сори

    5 1 Отговор
    След 20год. ще бъде един призрачен град залят от пясъци
  • 4 един от многото

    10 1 Отговор
    Боли ме едно нещо , че цените на жилищата в Дубай паднали с 30%. По добре пишете с колко процента са се вдигнали всички стоки у нас , а не да ни баламосвате с цените в Дубай. Може и да пишете колко точно милиарда са дали и предстои да се дадат за , самолетите , кораби и друго въоръжение в страната а също и за наземната инфраструктура и усъвършенсване на остарялата техника на военните.
  • 5 ПроспериТЕТ

    1 0 Отговор
    Е това е просперитета, когато си богат и въртиш бизнес в други държави ... при теб цените падат, а в другите държави се качват. Това трябва да говори на нашите политици нещо, че не вдигането на заплатата е важно, а по-скоро да намалят цената на живот в държавата, защото не е нормално да плащаш скъпо неща, които са построени от бай Тошово време и на са и поддържани от тогава.
  • 6 Петер Брьогел

    1 1 Отговор
    Не е важно дали и колко е сложна годината за някой ! Важното е , че на НЕГОВОТО шкафче има предоволно евро и злато ! Да се свети името му / а не маслото му , сакън / !