Last news in Fakti

29 Декември, 2020 17:21 4 832 3

Посредници не са доволни от решението за "Златна виза"

  • португалия-
  • златна виза-
  • програма-
  • инвестиции-
  • чужденци

Опасяват се, че чуждестранните инвеститори ще вложат парите си в други държави

Посредници не са доволни от решението за "Златна виза" - 1
Снимка: Shutterstock

От 1 юли 2021 г. чуждестранни инвеститори, които купуват имоти в Лисабон, Порто и Аргавре, както и по португалското крайбрежие, няма да могат да се възползват от програмата "Златна виза". Тя ще важи само за придобиване на имот в по-малко населени места. Мотивите на правителството е, че чуждестранните купувачи на имоти не помагат много на местната икономика придобивайки недвижимости в горепосочените региони. Напротив - покупката на имоти там, води до повишаване на дефицита на жилища и ръст на наемите. По-високите цени ограничават избора на местното население. Също така чуждестранните вложители не са създали голямо количество работни места.

Опасенията на посредниците са, че потенциалните инвеститори просто ще изберат друга държава, в която да придобият имоти и да ползват привилегиите на програмата. И ако правителството е искало да стимулира инвестициите във вътрешността на страната и по-малко населените региони, просто е можело да се добавят нови условия, като например предприемачите да получават виза срещу покупка на недвижимости в по-малко развити региони на значително по-ниски цени, отколкото за тези, които ще купят жилища и къщи по крайбрежието.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    ужасТ, дано се оправят и са здрави, и доволни инвеститорите
  • 2 Не съм

    0 2 Отговор
    Като не са доволни да не инвестират в БГ. Свят голям, възможности много!!!
  • 3 Йеронимус БОШ

    4 1 Отговор
    И сега какво ? Ако ББ реши да купува имот на Мата Хари например , няма да може да се възползва ли ?