Last news in Fakti

7 Януари, 2021 11:46 5 918 6

Значителен ръст в продажбите на жилища

  • израел-
  • тел авив-
  • йерусалим-
  • сделки-
  • жилища

Повече сделки в Йерусалим и по-малко в Тел Авив

Значителен ръст в продажбите на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

През третото тримесечие на текущата година, когато Израел преминаваше през втората вълна на пандемията от коронавируса, са били продадени 25 800 жилища, без тук да са включени имотите продадени чрез програмата за субсидиране „Цена на купувача“, съобщава Globes. Това е най-големият брой сделки за последните 14 тримесечия.

Включвайки към статистиката и сделките по програмата „Цена на купувача“ покупко-продажбите са 30 000, което е с 5.5% повече спрямо третото тримесечие на 2019-а и с 54% повече спрямо второто на 2020 г.

„През третото тримесечие на 2020 г. настъпи съществено възстановяване на броя на сделките с жилищни имоти спрямо второто, когато се разрази пандемията с коронавируса“ се посочва в изследване на пазара.

За 9-те месеца на 2020 г. на пазара са купени 65 000 жилища. Това е с 8% по-малко спрямо същия период на 2019-а. „Независимо на съществения ръст на броя трансакции в Тел Авив и централен регион, където търсенето традиционно е високо, броят на трансакциите продължаваше да се понижава през третото тримесечие на миналата година спрямо същия период на 2019-а. Понижението в централен регион е 8%, а в Тел Авив – 3%. В тези два региона спад се наблюдава за трето поредно тримесечие“, пише още в доклада. За периода януари-септември 2020 г. в централния регион са купени 9300 жилища, което е със 17% по-малко спрямо същия период на 2019-а.

В редица региони пазарът на имоти отчете силен ръст през третото тримесечие. „Йерусалим и Хадер отчетоха повишение в броя трансакции, съответно с 24% и 19%. В тези два региона количеството сделки беше близо до исторически връх“ се посочва в анализа. От него става ясно, че на пазара има все повече инвеститори. През третото тримесечие са купени 4300 имота, което е максимум от третото тримесечие на 2017 г. През третото тримесечие на 2020 г. спрямо същия период на 2019-а се наблюдава ръст от 19% в сделките с инвестиционна цел, а спрямо второто тримесечие на 2020-а ръстът е 87%.

Независимо от данните, броят на сделките с инвестиционна цел продължават да намаляват, тъй като дългосрочните инвеститори активно продават имотите си. Голяма част от тях отиват в ръцете на нови инвеститори, които тепърва излизат на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грасинарово

    7 0 Отговор
    Ко Не тука освен циганята друг не купува защо така?
  • 2 Мнение

    4 1 Отговор
    Това е като бейбибума.
  • 3 Брокер

    3 1 Отговор
    Тук също ще се продават много апартаменти но няма готови всичко е продадено на зелено ще излизаме в неплатена отпуска. Поради липса на имоти
  • 4 Шалом

    3 0 Отговор
    ШАлом Моше
  • 5 БАЛЪЦИИИ

    1 0 Отговор
    ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ ВМЕСТО ТУК МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ ИМОТ ТАМ --- И КАК МИСЛИТЕ , ДАЛИ ЩЕ СЕ МИНЕТЕ , А ?
  • 6 БЯХА 400 ЖИПА

    1 0 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв:
    Тoвa кaзa прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв при визитaтa cи в Мaлкo Търнoвo. Тaм oглeдa cтрoeжa нa cтeнa нa грaницaтa и дaрeнитe oт бритaнcкия прeмиeр Дeйвид Кaмeрън 40 джипa.
    Нe, чe нямaмe пaри, ниe нe cмe зa 40 джипa, вaжeн e мoрaлният жecт." ДЖИПОВЕТЕ БЯХА 400 НО ИЗЧЕЗНАХА - В ЧУКМЕДЖЕТО ! СЕГА УЖ СА 40 НО Я ГИ НАМЕРЕТЕ !?