14 Януари, 2021 21:46 5 474 3

Искат замразяване на наемите за 3 години

  • дубай-
  • оеи-
  • наем-
  • закон-
  • собственик

Целта е привличане на повече наематели

Искат замразяване на наемите за 3 години - 1
Снимка: Shutterstock

Нов закон, който беше анонсиран в Дубай, ще принуди наемодателите да не повишават наемните нива в течение на 3 години след подписване на договор с наемателите. „Официална информация за новия закон ще бъде публикувана в най-скоро време. Законопроектът беше подготвен още през ноември 2019 г., но досега нямаше официална информация по казуса“, каза генералният директор на Агенцията по вписвания на Дубай Султан Бути бин Майерен.

Промяната ще повиши доверието на клиентите към пазара на наеми в емирството.

Спадът на пазара на жилища в Дубай започна още преди началото на пандемията от коронавируса, но затварянето на границите и икономическата криза несъмнено го засилиха. За това, че пазарът се диктува от наемателите, а нивата отчитат спад, се знаеше още през 2018 г. През лятото на 2020 г. наемните нива в Дубай спаднаха с 9%-10% на годишна база. През цялата изминала година търсенето надхвърляше предлагането, което постави собствениците в неизгодна позиция. Затова и предприетите мерки изглеждат икономически оправдани.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    5 1 Отговор
    В България наемателят има повече права от собственика,собственика няма никакви права ,ако си на изгониш наемателя те съдят за самоуправство
  • 2 Тото 1

    3 1 Отговор
    Това влияе ли по някакъв начин на ББ и къщата в Барселона ?
  • 3 Draco

    0 2 Отговор
    Така е , ако не си плащаш данъците !
    С други думи регистрирай се , че даваш под наем ,плащай си на държавата и всичко ще е наред !
    В цял свят е така