15 Януари, 2021 11:37 4 241 1

Програма за инвестиции се срина с 88%

  • гърция-
  • златна виза-
  • гражданство-
  • чуждестранни инвестиции

Гръцката „Златна виза“ преживя една от най-лошите си години

Програма за инвестиции се срина с 88% - 1
Снимка: Shutterstock

През 2020 г. в Гърция са били дадени на 403 души гръцко гражданство и още 635 на техни членове по програмата „Златна виза“. За сравнение, през 2019 г. общият им брой е бил 3504, което означава, че спадът е 88%.

Броят на одобрените заявление отчиташе ръст всяка година от момента на пускане на програмата в действие. В резултат на пандемията от коронавируса, през миналата година желаещите да участват в програмата, нямаха възможност да посетят южната ни съседка. Правителството правеше опити да поддържа проекта в условията на затворени граници: осигури възможност за подаване на биометрични данни на по-късен етап, отказа се от изискването документите за кандидатстване да се подават лично, бяха въведени различни данъчни облекчения. Въпреки това резултатите останаха плачевни.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    9 0 Отговор
    Че кой нормален иска да живее, като затворник, че и да си плаща за това !? Гърците са го измислили !