Last news in Fakti

18 Януари, 2021 09:21 3 601 3

За пръв път повече сделки след началото на пандемията

  • испания-
  • жилища-
  • сделки

При ваканционните имоти продажбите „потънаха“ с 10%

За пръв път повече сделки след началото на пандемията - 1
Снимка: Shutterstock

С 3.5% се е увеличил броят на продадените имоти в Испания през ноември 2020 г. спрямо същия месец на 2019-а. Продажбите се увеличават за пръв път от началото на пандемията през март 2020 г. Тогава броят на сделките с чужденци рязко спадна, а ипотечното кредитиране се сви до нивата от 2016 г.

Общият обем на продажби на имоти, не само жилищни, се е повишил с 6.2% за разглеждания период, което се явява второ увеличение на сделките с имоти от момента на първото затваряне в Испания във връзка с пандемията от коронавирус през март 2020 г.

Туристическите райони, като Балеарските и Канарските острови, се оказаха най-силно пострадали със спад в броя на сделките съответно от 10.9 и 5.1% през ноември 2020-а на годишна база.

По-малко известни сред чужденците райони, като например Астурия, с относително оптимистични епидемиологични данни в течение на пандемията, се превърнаха в „победители“ по отношение на сделките. Делът на продажбите там достигна 24.5% от общия обем покупко-продажби през ноември 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Статия

    14 1 Отговор
    пак, която по никакав начин не засяга обикновение Боковски гражданин
  • 2 Цените

    18 1 Отговор
    на жилищата в Испания същите като в България при 4 пъти по високи заплати!!! Ние сме номер едно - панел, кал, разруха, 300 евро мин заплата-1500 евро/кв!!!!!
  • 3 Брокер Z

    8 0 Отговор
    Мокри сънища!!