Last news in Fakti

18 Януари, 2021 10:11 7 389 6

Удължиха забраната за изселване на наематели

  • великобритания-
  • жилища-
  • наем-
  • наемодател-
  • наемател

Великобритания се опитва да защити и собствениците, и наемателите от негативните последствия в резултат на пандемията

Удължиха забраната за изселване на наематели - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания удължава забраната за изселване на наемател от жилище в резултат на неплатен наем. Причината е пандемията от коронавируса и продължаващия локдаун. Първоначално забраната беше въведена, за да се защитят наемателите, загубили доходите поради съкращения в резултат на пандемията от коронавируса. Последното удължаване на забраната беше до 11 януари 2021 г.

Забраната се отнася само за физическото изселване на наемателя и означава, че собственикът не може да подаде съдебен иск заради неплатен навреме наем. Мярката не обхваща подаването на уведомления в резултат на нарушаване на договора или други причини в продължение на шест последователни месеца.

„Жизненоважно е да продължим да поддържаме наемодателите по време на последната фаза на ограниченията. Обезпокоени сме обаче, че следващо удължаване на локдауна без допълнителни стимули за собствениците и наемателите ще доведат до още по-големи проблеми в бъдеще. От една страна – това е нарастващата сума от неплатени наеми, които рано или късно ще трябва да се платят, а от друга – отсъствието на доходи на собствениците, които често се налага да изплащат ипотечен заем“, казва Оли Шерлок от агенция Goodlord. Според него, схемата, която действа в Шотландия и Уелс трябва да се разпространи в цяла Великобритания. Към момента там близо половината от наемателите могат да отложат плащането на наем.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мнение

    23 3 Отговор
    За да е справедливо трябва тези които удължават срока за неплащане на наем, да поемат вноските на наемодателите към банките.
  • 3 No Exit

    11 10 Отговор
    Начи помагат на лентяите, глезоците и наркоманите да ядат баница без пари. Това не е капитализъм.
  • 4 И така

    5 1 Отговор
    Как точно стои същия въпрос в България.

    Коментиран от #6

  • 5 Xa xa xa

    9 0 Отговор
    Да бе...последния шийпшагър 4 години му плащах и накрая депозита не иска да ми връща.....бам в агенцията за депозити чак и отгоре ми плати....отвратителна нация ,никога тоя остров повече
  • 6 kkk

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "И така":

    Въпроса в БГ просто не съществува- в тая държава едва ли има повече от 5000 регистрирани наемодателя които да си плащат съответният данък.