Last news in Fakti

26 Януари, 2021 09:21 3 564 6

Факт е първото европейско село за дигитални номади

  • португалия-
  • мадейра-
  • номади-
  • работа-
  • офис

То се намира в Португалия

Факт е първото европейско село за дигитални номади - 1
Снимка: Shutterstock

На остров Мадейра се реализира в първото европейско село за дигитални номади. То предлага безплатни офиси и интернет от 8.00 ч. до 22.00 ч. Единственото условие е потребителите да останат поне един месец на острова.

Цифровите номади са хора, които работят изцяло с цифрови технологии. Могат да живеят и работят от всяка точка на света, стига там да има интернет. Сред най-често срещаните професии, които упражняват дигиталните номади са блогъри, дизайнери, журналисти, фотографи.

В резултат на пандемията се очаква през текущата година значителен ръст на хора, които ще ходят на по-дълги пътувания, където ще комбинират работа и почивка. Именно и това е причината, поради която властите на остров Мадейра са решили да отворят първото европейско село за цифрови номади. То ще стартира работа на 1 февруари в град Понта до Сол. Желаещите могат да се възползват от проекта до 30 юни 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pifff

    11 1 Отговор
    Новата метла чисто мете, но старата пък знае ъглите.
  • 2 любител

    15 2 Отговор
    дигитален номад какво значи циганин с таблет ли.хахаха.
  • 3 Бачо Киро

    8 0 Отговор
    Е кви журналисти и фотографи са дигитални номади? В тоя офис кво ще снимат и кви новини ще пишат? Освен ако ги копират тея новини, а снимките са от гугъл... Туй му викат джурналя, не журналисти. Журналистите са при събитието, както и фотографите са навън да снимат.

    Коментиран от #4

  • 4 sfsfsd

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Без да искат се издадоха как "работят" журналята. Цял ден в офисчето и copy/paste от единия в другия сайт. Ако са мноооого на кеф пускат и един google translate да преведат нещо и от някой чужд парцал да се радват драгите читатели.
  • 5 Умен

    3 0 Отговор
    Е как така Модейра?! Нали наще брокита "експертно" обесняват, че ИТ-тата купували в София и за туй скачали цените. Мечтата на всяко ИТ е да си купи двустаен в Люлин и да работи хоум офис оттам.
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    На Мадейра имаше страхотни оферти за летуване, но билетите скъпи до там.