Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 18:05 2 551 7

Ремонт разрушава, вместо да гради квартал

  • варна-
  • чайка-
  • инфраструктура-
  • ремонт-
  • разрушаване

Проблемът е забавената реализация на инфраструктурата на варненския квартал "Чайка"

Вече 16 месеца продължава изграждането на канализация в курортен комплекс "Чайка“ във Варна. Първоначалният план е бил да приключи за 6 месеца. Заради него панорамният път за "Златни пясъци“ е затворен, а градският транспорт не обслужва спирките в района.

По улица "Боян Бъчваров“ по европейски проект през 2019 г. започва изграждането на канализация. Крайният срок за завършване на дейностите е април 2020 г., но впоследствие е удължаван два пъти с по шест месеца. Хората от района сигнализират за този безкраен ремонт. Проблемът според тях не е само крайният срок, но и качеството на новоасфалтирания участък. На места пътят вече е пропаднал.

Проблем е и това, че градският транспорт не обслужва спирките. Според хората целият квартал се разрушава системно. Затруднен е и достъпът на туристи към хотелите в местността, а бизнесът е сринат, съобщава bTV. "Оказа се, че има геоложки строеж, който е нехарактерен за района. Бяха направени допълнителни проучвания и беше преработен частично проектът. В момента се извършват дейности по възстановяване на пътната настилка и през следващата седмица ще бъдат извършени асфалтови работи за възстановяване на настилката“, увери заместник-кметът на община Варна.

Хората в района обаче са категорични, че ще обединят всички жалби и ще ги изпратят до европейските институции, защото общината не отговаря на тях. Следващата стъпка е евентуално да затворят пътя към "Златни пясъци“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гуд джоб,

    6 2 Отговор
    бът бългериан джоб!!!
  • 2 Хахахах

    6 2 Отговор
    Нищо няма да постигнат - то метрото я София и на ББ новия път пропаднаха, та до Варна ли ще стигне справедливост.
  • 3 Ремонт на власта трябва

    7 3 Отговор
    Герб да загуби катастрофално.
  • 4 Овчарник

    4 2 Отговор
    Квартала и жителите сами се разрушават като плащат данъци и се дупят на измамници и политици и ги държат на власт.
  • 5 Лудата Мара

    4 1 Отговор
    Ще бъде завършен ремонта като цъфнат моите нови налъми , ще... само обещания и пожелания като тръбата във Варненското езеро , ще ... ще ... ще ...
  • 6 ммм

    3 1 Отговор
    варненци не са доволни, но пак избират човек на Бойко всеки път. И те са едни двулични цинганьори...
  • 7 ГЕРБОКРАД

    1 1 Отговор
    ВАЖНА Е ЦЕЛТА , А ЦЕЛТА Е ДА СЕ ЛИКВИДИРА БЪЛГАРИЯ КАТО СЕ КРАДЕ ДО ОТКАТ !