Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 11:11 3 094 3

Хотел като от приказките на уникално място (СНИМКИ)

  • саудитска арабия-
  • пустиня-
  • вили-
  • комплекс-
  • southern dunes-
  • foster + partners

Комплексът ще се намира в пустинята на Саудитска Арабия

Комплексът Southern Dunes е проектиран като част от туристическото развитие на западното крайбрежие на Саудитска Арабия. Ще се намира на около 100 км североизточно от град Умлудж заобиколен от пустинен пейзаж.

Проектът на Foster + Partners се състои от 40 вили, които са с асиметрични дървени покриви. Те ще са в две редици, за да може посетителите във всички къщи да се наслаждават на природата. Също така ще има основна сграда, SPA център, голям басейн и няколко ресторанта. Ще има специална сграда, в която ще бъде настанен персонала, чийто брой ще е близо 700 служители.

За разлика от ъгловите форми на вилите, общите постройки и пространството между тях ще бъдат защитени от парещите лъчи на слънцето с извити като чадър форми, поддържани от дървени колони.

Проектантите са помислили и за материалите, от които ще бъде изграден Southern Dunes. Те ще са съобразени с природните условия на региона и най-вече да се намалят разходите за изкуствено охлаждане. „Най-важното, което научихме от реализирането на предишни проекти в пустинята, е да не използваме материали с висока термична маса. В случай, че използвате камък или бетон в пустинята, то с течение на времето той се загрява и се превръща в топлинна маса“, обяснява Джерард Евендън, ръководител на студиото Foster + Partners.

Хотел като от приказките на уникално място (СНИМКИ)

Хотел като от приказките на уникално място (СНИМКИ)

Хотел като от приказките на уникално място (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шейх Салам

    7 1 Отговор
    Слагам чаршафа и отивам

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Шейх Салам":

    Ти нямаш пари за там, батьовото..ще гледаш само картинки, нещо като мираж🤣
  • 3 Разум

    3 0 Отговор
    Пясъка винаги ежедневно ще те засипва повече или по-малко. Прахоляка ще бъде ежедневен проблем.