24 Февруари, 2021 13:21 2 542 5

Стабилен пазар

  • загреб-
  • хърватия-
  • жилища

Цените на жилищата в Загреб без промяна

Стабилен пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Малко или много цените на жилищата в Загреб остана защитени от икономическите сътресения, предизвикани от пандемията от коронавируса и земетресенията миналата есен. В началото на текущата година интензивността на запитванията е почти същата като тази в началото на 2020-та, съобщава изданието total Croatia news.

Средната цена на квадратен метър жилищна площ е 2159 EUR, а на къщите – 1368 EUR.

Отрицателна е обаче тенденцията в центъра на Загреб. Офертните стойности в Donji Grad достигнаха своя пик още през март 2020 г. – 2666 EUR. В началото на текущата година тя вече е 2567 EUR.

С изключение на идеалния център, средната офертна цена на квадратен метър жилищна площ е 2200 EUR. В Tresnjevka North тя е 2201 EUR, а в Trnje – 2 281 EUR.

Най-евтините жилища могат да бъдат намерени в Brezovica и Sesvete, съответно 1212 EUR и 1456 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    3 9 Отговор
    Нали виждате цените,ама ревете ,че само у нас е скъпо

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    4 0 Отговор
    Абе, колко загребчани четат този сайт, че пишете за техния пазар?
  • 3 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Минимална работна заплата в Хърватия е 546 Евро. В България е 300.
  • 4 Реален

    2 0 Отговор
    Повечето европейци не си купват жилище през живота си, ами наследяват от роднини и/или жена им наследява от роднини и/или дострояват семейната си къща на село. Затова и цените са такива, повечето продаващи са хора на по 60 години с пенсия от 300 евро (или 800 спрямо цените в Италия, което си е 300 у нас), които се чудят как ще изкарат и затова обявяват за луди цени, защото те си живеят в тия жилища открай време така или иначе и и да се продаде след 8 години им е все тая. А тия които купуват са предимно наследствени банкери и програмисти без живот. Та много здраве на всички препоръчвам Ви да не го мислите и да си живеете живота.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.