Last news in Fakti

5 Март, 2021 09:21 5 721 8

Да отвориш 400 магазина по време на пандемия

  • miniso-
  • китай-
  • верига-
  • магазини-
  • инвестиции

Четири от тях са в София

Да отвориш 400 магазина по време на пандемия - 1
Снимка: Shutterstock

От създаването си китайската компания Міnіѕо, която предлага стоки на достъпни цени, е разкрила 4330 магазина в 80 държави. Само за последната година – период на пандемия в световен мащаб, тя е открила 400, като 4 от тях са в четири от софийските молове.

Амбициите на Міnіѕо са с излизането на света от пандемичната обстановка, тя да разшири присъствието си и на четирите континента. Акцентът най-вероятно ще е Европа, тъй като за момента тя носи едва 2% от приходите на компанията. Основният дял в това перо се пада на Китай – 67%. В дългосрочен план фокусът е насочен към САЩ, Латинска Америка, Индия, Индонезия.

Міnіѕо е създадена през 2009 г. Първият магазин се открива в Китай през 2013 г. Тя търпи доста критики, тъй като се представя като японска верига – сред основателите ѝ е известният японски дизайнер Mияĸe Джyня. Японските и китайските медии обаче изразяват съмнение в неговото съществуване. Независимо от това Міnіѕо успява да се наложи като японска марка и се превръща в основен конкурент на марки като Unіqlо, Мuјі и Dаіѕо.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    Не знаех.Ще ги посетя.
  • 2 beast

    15 1 Отговор
    Само боклуци продават в този магазин ....

    Коментиран от #3

  • 3 BigBulgarianBoss

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "beast":

    Тва да не е некъв аналог на ония PEPcO

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    5 2 Отговор
    Тази бизнес новина по какъв начине свързана с имотите ни? Упорите не се пише за българският пазар на имоти. Ако щете и село по село го описвайте - новини за нашите имоти има. Интерес от читателите също има. Мерак да се пише за тях няма.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 beast

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "BigBulgarianBoss":

    Още по зле само плюш и боклуци по левче ...
  • 6 Ооо

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Нямат джип да обикалят и да търсят новини и затова ако не излъчва Севда тв... няма да има нито 1 новина свързани с нашите имоти!
  • 7 Sali bat Sali

    1 1 Отговор
    Бать Сали пита :дълбоко заразени
    Прилепи ,замразени се предлагат ?
  • 8 kkk

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Какво очакваш да ти напишат точно- поредната лъжа как цените и търсенето растат главоломно или истината, че пазара на имоти в БГ направо е умрял?

    Лятото ми звъни едно банкерче с жокер "клиенти на банката са на зор и ще продават интересен апартамент за да не им го вземем". Идеално, проверявам- онея искат по €1200 което е нормалната цена за локацията и не искат да свалят и цент надолу, а дължаха на банката около €750м2. Тоест и при €950-1000м2 им оставаше порядъчна сума... Отсвирих ги, но следих обявата- септември слязоха до €850 и пак не го продадоха. Ноември банката им го взе и го пусна на търг- купиха имота за €675, познай сега кой няма жилище и дължи още около €10 000 на банката.

    Извод- обявяват се едни цени за продажба, но сделките са близки до 0-та и сумите нямат нищо общо с обявените цени и обичайно са 25-30% НАДОЛУ