Last news in Fakti

15 Март, 2021 09:11 4 462 5

Намаляват цените на терените в този курорт

  • общински съвет-
  • паничище-
  • сапарева баня-
  • терени-
  • цени

Общинарите на Сапарева баня коригираха цените в Паничище

Намаляват цените на терените в този курорт - 1
Снимка: Shutterstock

Общинският съвет в Сапарева баня взе решение да свали цените на терените в курорта Паничище на 88 лева за кв.м. Целта е да се стимулира интерес от страна на потенциални купувачи към имоти в курорта, отправна зона към Седемте рилски езера. Преди години цената бе 100 EUR/кв.м, припомнят от администрацията, цитирана от БНР.

Цената на имотите в Паничище, определяни от лицензиран оценител, са между 80 и 100 лева за квадратен метър, като Общинският съвет решава конкретно за всеки парцел, а съветниците могат само да вдигат цената. Парцелите в курортното селище, което е със статут на село, са маломерни - от и под 1, 3 и 5 декара. Около 10 години няма продажби, въпреки че е изявяван интерес към сделки.

Към обявените два имота миналата година интерес проявявало дори дружество от Несебър.

За да насърчи купуването на имоти, общината намали таксата смет за незастроените имоти три пъти. Така - ако до началото на сегашния мандат за един декар парцел в Паначище, без да бъде застрояван, се е плащала 7-8 хил. лева такса смет, то сега тя е паднала на около 2 хил. лева.

Вече се намалява и цената на имотите, казва кметът на общината Калин Гелев: "За жалост нееднократно вземахме решения и сме пускали на цени приемливи. Първоначално беше 100 лева. Сега е 88 лева цената".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    14 2 Отговор
    Извикайте Каракачанов, той ще ги продаде за седмица ! Я край Балчик колко бързо си прибра комисионната - раздаде( продаде не е точна дума за цена 6лв/кв. за терен край морето) стотици декари!
  • 2 От чужбина

    20 1 Отговор
    Тия са луди.
    Във Флорида е по-евтино!
  • 3 Онуфри

    3 0 Отговор
    Ама как, 88000 лв на декар вообше не е много само дето няма сделки на тия цени. Все пак добро решение, трябва да се сваля, докато се намери някой да купува.

    Коментиран от #4

  • 4 Отчужден

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Онуфри":

    А преди години цената е била 100€/КВ.М. - демек 100 000€ декар! Тва в България - корумпирана, оглозгана и унизена територия, бъкаща от чалгари и бантустанци!
  • 5 Реалист

    2 0 Отговор
    С тази такса смет , не 10 ами 110 год няма никой да инвестира в някакво си село . Тия селяндури си мислят че са хванали Господ за шлифера като имат някакъв си миризлив гьол . Слезте на земята господа общински съветници . В Италия до морето вече дават къщи с земя за по 1 € само и само да има някой да се засели на дадено място .