Last news in Fakti

16 Март, 2021 18:01 19 553 18

Селските имоти поскъпват по-бързо от градските

  • великобритания-
  • селски имоти-
  • градски-
  • цени-
  • търсене

За последните 5 години селските имоти във Великобритания са поскъпнали с 20.8%

Селските имоти поскъпват по-бързо от градските - 1
Снимка: Shutterstock

Средната цена на селските имоти през последните 5 години във Великобритания отчита ръст от 20.8%. За същия период недвижимостите в градовете са увеличи стойността си със 17.5%, което е с 3.3% по-малко спрямо извънградските, сочат данните на компанията Coulters Property. Само за периода 2019-2020 гг. селските имоти са поскъпнали с 6.22%. Основната причина е ръст в търсенето в резултат на пандемията от коронавируса.

„За последната година станахме свидетели на това, че все повече хора от града се преместиха да живеят в селските райони. Там има повече зеленина, простор, чист въздух и темпът на живот е по-бавен“, пише в отчета на компанията.

Харбър в графство Лестършил оглавява класацията на местата с най-силен ръст в цените на имотите за разглеждания период. Увеличението е 33.6%. Средната цена на къщите достигна 380 715 EUR.

Уевърли в графство Съри, е най-скъпия селски регион на Острова. Средната цена на къща там е 549 350 EUR. В другия край на класацията е графство Дарем, където средната стойност на къщите е 127 590 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосиффф

    17 4 Отговор
    ТОВА ВЕЧЕ Е СВЕТОВНА ТЕНДЕНЦИЯ,ИМА ОТЛИВ ОТ ГОЛЕМИТЕ И ГЪСТО НАСЕЛЕНИ МЕСТА ПОРАДИ СТРАХА ОТ ЛОКДАУНИ И ЗАРАЗИ.

    Коментиран от #4

  • 2 ШОК естейт

    20 1 Отговор
    В Бойко Борисово местните аборигени вече искат по две торби злато и три кози за шепа пръст с два храста и троскот с лице на "улица" без асфалт, ток и вода! Ненормална работа, яко са си самоповярвали, но и карабалъци се намират да се вкарат в селски пиески с неясен статут, проблемни граници и скрити претенции !

    Коментиран от #3

  • 3 Texas

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "ШОК естейт":

    много си прав човек,,булгаристанското село е диво,,в най лошия смисъл на думата,,ша та оглозгат местните бандюги.

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Йосиффф":

    Само че новите селски собственици не живеят на село за постоянно, а си ходят там само за уикенда, за по едно барбекю и басейнче. А като стане локдаун, няма как да си отидат до селото без документче. Губи се смисъла.
  • 5 Гост

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "Texas":

    Съгласен съм с теб. Купуваш къща на село. Вкарваш пари да си я направиш. След година две до тебе или през една две къщи се настаняват съседи от боята и се почват проблемите. А имаме случаи в които от другите махали почват да ти наобикалят имота и само чакат да се прибереш в града, за да ти прескочат оградата по тъмна доба и да ти "приберат" това онова, което си забравил да заключиш с девет катинара.

    Коментиран от #6

  • 6 Texas

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    истински случай,,аз много харесвам природата и зеленото,,заведох жената,,(не българка,дори не европейка),по Габровско,с надеждата да и хареса природата,и да купим селски имот за нас.Само че,тази селска идилия която аз е знам от времето на соца,,я няма,,има друго,,грозно,мръсно,хората зяпат с някакъв влуден поглед,,,жената само ме погледна,,и каза,,ти наистина ли искаш да живееш тук!,и тва беше.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Българин

    9 10 Отговор

    До коментар #6 от "Texas":

    Ми остани си там от кадето си домъкнал убавицата ти кво ми скимтиш метла.

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 еш па тоа

    13 4 Отговор
    Номера е да си купиш къща в малко селце ,без магазин,без банкомат(за да няма цигани),без местни велможи,на 20-30 км от областен, град.Аз така направих миналия април.Пътувам всеки ден до работа по спокоен път и съм щастлив.

    Коментиран от #11, #16

  • 10 Анонимен

    11 0 Отговор
    Сърбала супата. И точно тези с надлудничав поглед те крадат, а после те правят на откачен и крадец и полицията хем я няма, хем е с местните бандюги и ги защитава. И ти казват, кво правиш тук продавай и бягай. Долни и нагли!
  • 11 До номер 9

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "еш па тоа":

    Споко вече са те записали, ти не знаеш. Само ще ти остане това, че си ходил на работа!
  • 12 Минали вече по- този път!

    11 0 Отговор
    В гр. Драгоман и селата около града е същото, гледат те като извънземен. Те са от различни краища придошли, а те питат ,ти какво правиш тук! Всички са от жълтата раса -независимо дали са мургави или бели,по миризмата и диалекта се разпознават всички , но си мислят и се представят за българи. Общи жени, общи мъже, разраждали се, живеят от помощи и кражби, проституция /от 12-13 годишни тръгват с "мъже", който са на възрастта на дядовците им-с 60 годишни или 30 годишни с 60 год.мъж е- но за тях това е нормално, защото това е начина на живот на жълтата раса /, нелегален превоз на "пътници" т.н. Тук, в това гето г-н Бойко Борисов не се чу, нито се видя да изпрати полиция относно битовата престъпност, както беше в други крайща на България.
  • 13 Анонимен

    10 0 Отговор
    Нападат те, пребиват и ограбват и после знаят как да се оправдаят, като кажат, че сам си" паднал" или "безследно изчезнал" ,или не са те блъснали в дере, сам си паднал, а мълвата е, че са я побутнали за да падне! С една дума това са диваци. Как може цивилизован човек да живее спокойно сред диващина.? Може само, ако е като тях! То тогава не би бил човек.
  • 14 ТРОШАЧА

    14 0 Отговор
    Не е ли по важно в България как вървят цените на селските имоти?
  • 15 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    А ти от коя ду*ка изпълзя, че се обади?
  • 16 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "еш па тоа":

    На 20 км от града е много скъпо. За съшите пари, но на 30 км от града, ще взема три пъти по-хубава къща.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 шшт

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    А на 40км - четири пъти по хубава.