Last news in Fakti

18 Март, 2021 13:21 4 602 10

Как изглежда замръзнало жилище (СНИМКИ)

  • воркута-
  • русия-
  • жилище-
  • сняг-
  • зима

То се намира в най-студения град в Европа

Руският Воркута е най-студеният град в Европа, с рекордно ниски температури от -52 °C. Фотографът Арсений Котов проучва малкия миньорски град, когато се натъкна на изоставен жилищен блок, който буквално е замръзнал отвътре и отвън. Целта на фотографа е да разкрие „архитектурата и живота в постсъветския свят“ именно и поради това решава през февруари тази година да посети Воркута, за да запечата с фотоапарата си съдбата на града, в който някога се е намирал един от най-известните лагери за принудителен труд на ГУЛАГ. Лагерът е построен през 1932 г. и е най-големия в европейската част на Русия. През последните години Воркута се превръща в град призрак. Много от жилищните сгради са били построени, за да живеят в тях миньорите и техните семейства. Днес градът е с население от 50 000-70 000 души, а безлюдните сгради не са рядкост.

Сред тях е и замръзналата 5-етажна жилищна сграда, която авторът запечатва със своя фотоапарат. По стълбището на сградата е натрупал сняг, а от таваните висят ледени висулки, а по земята има малки снежни цилиндри. Най-шокиращото е, че по време на посещението си във въпросната сграда, Котов се натъква на семейство, което живее в един от апартаментите – нещо, което е немислимо, както се вижда от снимките. Това е възможно благодарение на факта, че някои от тръбите на топлофикация, все още работят.

Как изглежда замръзнало жилище (СНИМКИ)

Как изглежда замръзнало жилище (СНИМКИ)

Как изглежда замръзнало жилище (СНИМКИ)

Как изглежда замръзнало жилище (СНИМКИ)

Как изглежда замръзнало жилище (СНИМКИ)

Как изглежда замръзнало жилище (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    10 7 Отговор
    Високо-Планинските Джентълмени в България и техните Дами ,
    ............................ видяха Вана и Топла вода от чешмата някъде към 1981 година ...... до тогава се къпеха в корита
    ................ ................. За Сравнение :)) - Отечество Любезно , как помним всички старини :))
  • 2 Парадокс

    35 2 Отговор
    По телефона:
    - Серьожа вярно ли при вас е -50 градуса?
    - Не - 13 е.
    - Ех как лъжат по новините- казаха че вън било страшен студ.
    - Ааааааа ти за вънка ли ме питаш?
  • 3 Абе

    45 8 Отговор
    Не можеш да победиш народ, който е способен да оцелява в такива условия.......краварите и техните под логи да го имат предвид!

    Коментиран от #7

  • 4 Аз40🏴‍☠️

    22 2 Отговор
    Аз съм виждал сталактити по автогари в България. Не е шега 🤣
  • 5 Честито

    19 3 Отговор
    На една от снимките се виждат...доста шишета на пода. Ясно е как е оцелявал преди напускането на жилището обитателят му.
  • 6 Манол

    23 4 Отговор
    Ученик съм бил в Коми,вярно Воркута е в северната и част,спираха ни занятията когато термометъра показва под -40,но това се отнасяше само за училищата всичко друго си продължаваше да работи!Трудно бихме го обяснили на днешната младеж!
  • 7 В Аляска

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    Да не мислиш че е по различно.
  • 8 !!!?

    9 0 Отговор
    Само бутилките не са замръзнали !!!?
  • 9 Гост

    5 3 Отговор
    Там Теслите какъв разход дават на км? Изтрайва ли едно зареждане на батерията от сутрин до вечер?
  • 10 Ivan S

    4 0 Отговор
    На 21 март вече сте изтрили снимките от статията. Разбирам че ви заема сървърно пространство, но дори 3 дни не остават снимките. Явно буквално приемате че всяко чудо за 3 дни.