30 Март, 2021 16:15 2 628 2

Държавна компенсация за наемодателите

  • гърция-
  • данъци-
  • наемодатели-
  • загуби-
  • пандемия-
  • коронавирус

Гърция ще подкрепи рентиерите с данъчни отстъпки

Държавна компенсация за наемодателите - 1
Снимка: Shutterstock

Собствениците на имоти, които все още не са получили компенсации от държавата заради загубите от липсата на наематели, респективно са загубили пари в периода март-декември 2020 г., ще могат да кандидатстват за данъчни облекчения чрез специално създадена за това онлайн платформа, съобщава в своя сайт изданието Ekathimerini.

„Уведомленията за наемодателите са качени на платформата така, че да обхванат всички случаи, които все още не са компенсирани от март миналата година. Възнамеряваме да платим компенсации първо на физическите лица и после на компаниите“, каза министърът на финансите на южната ни съседка Кристос Стайкурас.

На база схемата на Независимия орган за публични приходи (IAPR), след пускането в действие на новото приложение, претърпелите загуби наемодатели, ще бъдат информирани дали им се полагат компенсации. Също така ще получат и информация дали тяхната компенсация е оформена. За периода от март до октомври тя ще бъде приложена към данъчните задължения, а от ноември до януари – ще бъде изплатена на личната банкова сметка на собствена – физическо или юридическо лице.

Наемодателите са длъжни до 19 април да заявят всички поправки, които са довели до грешки или пропуски в данъчните им декларации за наем за периода март-декември 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кую

    5 2 Отговор
    Нашите лешпери и те ще ревнат.

    Коментиран от #2

  • 2 Димов

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кую":

    Един по един всички браншове се редят на хранилката. Явно в бъдещето няма да се работи, а ще се живее само от компенсации.