Last news in Fakti

10 Януари, 2013 15:14 3 707 0

Подписаха финансирането на „София Тех парк”

  • софия тех парк-
  • договор-
  • финансиране-
  • добрев
Подписаха финансирането на „София Тех парк” - 1
Снимка: БГНЕС

Изграждането на „София Тех парк” е изключително предизвикателство за България, каза Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма по време на официалното подписване на договор за финансирането на научно-технологичния парк в столицата. Документът беше подписан от Кирил Гератлиев, директор на „Европейски фондове за конкурентоспособност” и Елица Панайотова, изпълнителен директор на „София Тех парк”. На церемонията присъства и Реналдо Мандметс, ръководител на отдел „България” в ГД „Регионална и градска политика” в Европейската комисия.

Благодарение на реализирането на този проект и на създаването на българо-сръбска газова връзка България успява да усвои 85% от Оперативна програма „Конкуретноспособност”, отбеляза министър Добрев. „Малко са истински успешните паркове и аз се надявам „София тех парк” да е един от тях. Осъществяването и развитието на технологичния парк зависи от добрия диалог между университетите”, допълни той.

„София Тех парк” е първият по рода си техлоногичен парк у нас. Цената му е 50 млн. EUR, като 42 млн. EUR са осигурени по ОП „Конкурентоспособност”, а останалите – от национално съфинансиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА