31 Март, 2021 17:36 1 431

Гъвкаво работно пространство – пространство за дистанция

  • софия еърпорт център-
  • пространство-
  • дистанция-
  • sofia airport center-
  • офис-
  • пандемия

Sofia Airport Center е един от първите офис проекти в София, който инвестира значително в цялостното развитие на бизнес парка, за да отговори адекватно на следпандемичните изисквания на своите наематели

Гъвкаво работно пространство – пространство за дистанция - 1

Компаниите започват да планират поетапно връщане на служителите на работните им места и е необходимо да се адаптират бързо в новата среда. Сред приоритетите е преосмислянето на цялостното разпределение на офиса с цел балансиране комфорта на служителите. Ключова роля за успеха на този процес има наемодателят. Неговата задача е да съобрази необходимостта офисните площи да бъдат съгласувани с актуалните санитарни изисквания и здравословни работни практики, както и с необходимото пространство за дистанция. Офисите в новата реалност е важно да се съобразяват с баланса на работната среда и да се впишат като пространствени елементи на корпоративната култура.

“The Flex-R lounge” е първата фаза инвестиционен проект на София Еърпорт Център, част от цялостната стратегия за реновиране и подобряване на общите части в комплекса. Очакванията са той да генерира общо 150 нови работни станции, което включва препроектиране на отделни части от сградата, както и добавяне на допълнителни зони за отдих около парковата част. Мисията на проекта е да бъдат насърчени компаниите и техните служители да се разширят извън традиционното си работно пространство, било то в новата обособена lounge зона, на пейка в парка или около езерото. Разработения проект за гъвкави работни места е насочен към компании, които могат и искат да да изпробват разнообразни решения за своите служители, без да наемат допълнителни офис площи. Резултатът е намаляване на плътността в офиса чрез внедряване на гъвкави работни станции в общите части като удобство, където хората могат да работят необезпокоявано, да провеждат телефонни разговори, да общуват или просто да се отпуснат.

Гъвкаво работно пространство – пространство за дистанция

Тенденцията Home Feeling представя дизайн на работното място, при който служителите имат всички удобства за работа в уютна среда, където да се чувстват комфортно и да са ефективни. Комбинацията на иновативни дизайнерски концепции, удобства и функционалности, която да използва най-добре общите и околните зони има за цел намаляване на плътността, създаване на гъвкави работни станции и зони за отдих. Цялостната концепция Re: Share ще бъде внедрена в порфолиото на Revetas Capital и гарантира най-високата безопасност и здравословни предпазни мерки.

С обща площ 300 кв.м и височина 15 м., новото пространството за раздвижена работна среда е оборудвано с всичко необходимо за високотехнологичен работен процес – бърз безжичен интернет, ток до всяка станция, модерни и адаптивни мебели. Съобразени с всички изисквания за дистанция и безопасност, работните площи ще са отделени с плексигласови прегради Предвидена е и малка библиотека с книги и списания на различна тематика. Предвидени са още вендинг машини от ново поколение – с напълно безконтактен достъп. Така ще бъдат осигурени топли и студени напитки, както и здравословни храни на всички, които искат да разчупят стандартния модел на работна среда и да сменят обстановката. Всички тези подобрения имат за цел да осигурят ново и различно преживяване в офиса. Те са вдъхновени от необходимостта за интегриране на елементи от личния живот в работната среда, съобразени са със здравословните разпоредби и са иновативно решение за компании и служители, за които работата от дома се оказа предизвикателна.

„Целта ни е да сме напълно готови през юни месец и да преминем към втора фаза - подобряване на външната паркова среда. Третата фаза е фокусирана в изграждането на спортна площадка и външен фитнес. През изминалите месеци на затваряне и извънредни ситуации, целта на екипа ни беше да създадем максимално удобна среда за нашите партньори.“ - коментира Мария Тантилова, маркетинг и лизинг мениджър на комплекса.

Sofia Airport Center e част от портфолиото на фонд II на Revetas. По целия свят инвестициите на фонда, се стремят да осигуряват здравословна вътрешна среда за своите наематели, да минимизират потреблението на ресурси и емисиите на парникови газове, да намаляват количеството отпадъци, които не се рециклират, и да намаляват оперативните разходи.


Платена публикация

Свързани новини