Last news in Fakti

10 Април, 2021 09:21 4 315 9

Напълно нова визия на голяма офис сграда

  • мегапарк-
  • архитектурач-
  • реновация

Трансформираха 2600 кв.м общи пространства на „Мегапарк“

Напълно нова визия на голяма офис сграда - 1

През последното десетилетие станахме свидетели на строителството на редица офис сгради. Те бяха съобразени с последния писък на технологиите, екстериора и интериора. И трите показателя обаче се променят много бързо. Това и налага и модернизирането на офисите да се извършва поне на 10 години. Още през 2019 г. един от инвеститорите в подобна сграда обяви, че ще реализира мащабна реконструкция на офисите. Пандемията се оказа перфектният момент за това.

Новият интериорен дизайн в Мегапарк в София е вдъхновен от идеята за повече удобство и уют на служителите и посетителите. В общите части са обособени самостоятелни зони за работа и отдих с повече възможности за нетуъркинг в неформална среда. Основната цел е да се предостави разнообразие от услуги и функционалности, които позволяват на наемателите да се съсредоточат върху своя бизнес, по-лесно да привличат и задържат таланти и да стимулират креативността на екипите си.

„Haшaтa цeл e дa смекчим гpaницaтa мeждy cпoдeлeнoтo и личнoтo пpocтpaнcтвo, мeждy paбoтнaтa и дoмaшнaтa cpeдa, дa пpeвъpнeм oбщитe чacти нa сградата в oбитaeми, yютни, нaпoмнящи пoвeчe нa дoмa пpocтpaнcтвa“, казва Виктория Илиева, автор на идейния интериорен проект.

Реконструкцията е в духа на концепцията Living Room, все по-актуална тенденция в интериорния офисен дизайн, която създава мотивираща и продуктивна работна среда и цялостно ново усещане за обитателите на сградата. „За да са устойчиви във времето, качествените офис сгради трябва да се променят. Ние следим новите изисквания и нужди на динамичните и съвременни хора, каквито са нашите наематели, и това е причината да стартираме реконструкция от такъв мащаб. Успяхме напълно да преобразим общите части на Мегапарк, за да създадем по-качествено и пълноценно преживяване на наемателите в офис средата“, казва Елица Ценова управител на офис сградата.

Другата голяма промяна е в допълнителните услуги в сградата: голямата отворената зона за хранене тип „food court“ е изцяло трансформирана. На нейно място оживяват две различни, но взаимно допълващи се концепции – модерна офис кантина с вкусна домашна храна и тематичен италиански ресторант с приятна външна тераса. Разнообразието от услуги се допълва от новия салон за красота и минимаркета.

Основен акцент на обновлението са зелените тераси. Три на брой, с обща площ над 1300 кв.м, те ще функционират като места за почивка, срещи, работа на открито и организиране на събития, превръщайки се в социално и красиво място, важна част от живота в сградата. Планират се допълнително озеленяване на входа и промени в открития паркинг, увеличаване броя на паркоместата и оптимизирана организация на движението.

Напълно нова визия на голяма офис сграда


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахаххха

    22 3 Отговор
    Мегапарк, турбопарк... пълни тъпотии. Кой ще им работи вътре?! Разчитата на мизерници да бачкат за по 1000 лева, но няма такива будали вече! Голяма простотия.

    Коментиран от #2

  • 2 Гоуст

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ахаххха":

    вЕрно, държавата се напълни с ентелегентни и трудолюбиви хора, отхвърлили капиталистическата експлоатация на човек от човека за по 1000лв. Всеки е предприемач или поне бизнесмен, бачка здраво и дърпа напред, себе си и България. Е, тук-таме се намират още класово-неосъзнати индивиди, работещи за друг, но и те ще изчезнат след като елиминираме щандовете с прИмоции на кренвирши 'кучешка радост' от Кауфланд. И те така, на припозналите се - цъкайте минусчета на воля.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жоко

    13 1 Отговор
    София е като отровен октопод и трови България..
  • 5 Електрон

    11 0 Отговор
    Наближава края на оупън спейс кочините. Един киха и заразява 100, ако не успее, тогава тази работа я върши модерната климатизация, която се почиства веднъж на 100 години.
  • 6 Ъъъъ

    15 0 Отговор
    Добре де, пишете статия за интериорер дизайн, и в същото време давате само две снимки и едната е на полюлей, а другата на крив диван???
  • 7 Франк Лойд Райт

    9 0 Отговор
    На мен ми стига тая награда, един ден пред нашата фасада да спират хора, чужденци, да си купуват билети, за да разглеждат нашата кооперация! Кооперацията на архитект Ястребовски. :-)
  • 8 Софиянчето

    4 3 Отговор
    Само плюете София,а всеки ден я атакувате да сте роби за 1000кинта.
  • 9 Баро

    0 0 Отговор
    Знам как да оправим държавата трябва във всяко село трябва да се направи по една Витошка и по един Студентски град и проблемът ще бъде решен