Last news in Fakti

21 Април, 2021 11:43 2 839 3

Масови проверки на тези строежи

  • черноморие-
  • строежи-
  • инспекция по труда

Инспектират обектите по Черноморието преди спирането им заради летния сезон

Масови проверки на строежите в черноморските ни курорти започват от Главна инспекция по труда (ГИТ). Причината е започването на активния летен сезон и необходимостта строителните процеси да бъдат спрени. Именно месец май е периодът, в който се установяват най-много нарушения.

Спирането на строежите през лятото принуждава част от компаниите да наемат работници без необходимата квалификация, полагане на недеклариран труд, пренебрегване на изискванията за работното време и почивките, за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

За първото тримесечие на 2021 г. на строителни обекти са извършени 1600 проверки от 9930 общо. Установените нарушения са общо 7050. От тях нарушенията на разпоредбите, свързани с осигуряването на безопасността и здравето при работа, са 4755 и 2280 са по осъществяването на трудовите правоотношения – по възникването им, по заплащането на труда, разпределението на работното време и почивките и др. Случаите на работа без трудов договор, установени в сектора, са 181 от общо 528.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 0 Отговор
    Ма га строи сокола са праха на невидяли, нали?
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    И какво от това? Които платят ще са редовни, а другите с нарушения
  • 3 Димов

    0 0 Отговор
    Проверки?! Я да видим ся, кой не си е платил?