Last news in Fakti

22 Април, 2021 09:21 60 928 78

Голяма верига събаря магазина си в Петрич

  • лидл-
  • lidl-
  • петрич-
  • магазин-
  • строителство

Лидл ще построи нов супермаркет на същото място

Голяма верига събаря магазина си в Петрич - 1

Една от големите вериги за хранителни и бързооборотни стоки у нас реши да разруши сегашният си магазин и на негово място да построи нов. Обектът се намира на мястото на старата автогара в Петрич.

Новият магазин, който ще е разположен върху терен от 4271 кв.м, ще е на два етажа. Сегашният магазин е на един етаж и на площ от 1224 кв.м. Площта на новата сграда ще е близо 2600 кв.м, а РЗП-то – 5000 кв.м. Под новата постройка ще има паркинг на полуподземно ниво. Капацитетът му ще е 80 автомобила.

Лицето на новия магазин ще е към кръстовището на улиците „Рокфелер“ и „Цар Борис III“ и до него ще има достъп и от двете страни. Плановете на инвеститора са да се запазят работните места в магазина, включващи 1 управител и 24-ма служители, работещи на 2 смени по 12 ч.

Предстои оценка на инвестиционното намерение от страна на РИОСВ – Благоевград. Това ще се случи до 1-2 седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бобчо

    250 46 Отговор
    От къде на къде в България има улица Рокфелер????? А освен това тия Лидъли и Кауфланди оставиха стотици хиляди хора в България безработни! Смачкаха, като гнидди малкия бизнес! Нито книжарница можеш да отвориш, нито магазин за чорапи, в Лисъл се продава всичко, дори болчета и гайки!

    Коментиран от #22, #32, #44, #49, #54, #55, #67

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    218 27 Отговор
    КАУФЛАНД И ЛИДЪЛ СА СОБСТВЕНОСТ НА ЕДНА И СЪЩА ФИРМА - ШВАРЦЕ ГРУП ДОЙЧЛАНД .... И НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ ЩОТО СА "БРАТЯ" ...... А МУТРИТЕ ОТ СИК СА ИМ ОРТАЦИ :))

    Коментиран от #27, #46

  • 3 Комуниста

    139 27 Отговор
    Какви колонялни имена улици бул. Рокфелер!

    Коментиран от #19

  • 4 Провинциалисти

    156 87 Отговор
    Улицата е кръстена на Рокфелер, който е инвестирал много пари в град Петрич и също е спомогнал и за архитектурното наследство на града. Но Ганьо, който само скатава от работа и не върши нищо полезно се чуди как да плюе и храни.

    Коментиран от #6, #17

  • 5 Петрич К

    159 51 Отговор
    И затова не ви е виновен Рокфелер.Напротив, Фондацията на въпросния е изкоренила маларията по българските земи и е помогнала за построяване на болницата, но такива тикви като вас едва ли ще го проумеят.

    Коментиран от #70, #74

  • 6 Хехе

    129 46 Отговор

    До коментар #4 от "Провинциалисти":

    Ами кръстете и улица на Пеевски той също е инвестирал много пари в различни градове
  • 7 8892

    165 2 Отговор
    Лидл и Кауфланд - единствените магазини които не пострадаха от пландемията. Не са ги затваряли нито за ден, а оборота им направо се утрои.

    Коментиран от #37

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 5549

    158 15 Отговор
    Ей, всички сме родолюбци и всички сме във "веригите"

    Начинът да ги изгониш е като им бръкнеш в джоба. Но я да видим - колко от вас са готови всеки ден да дават по някой лев отгоре в кварталното магазинче, и с готовност ще изпуснат "промоцията"?

    Не са ни виновни веригите, те просто се възползват от това, че с готовност продаваме род и родина, само и само да излезем на далавера.

    Коментиран от #10, #18

  • 10 Корона глад

    73 33 Отговор

    До коментар #9 от "5549":

    Точно така аз например в тея вериги не съм влизал поне от две години. Пазар си от местна хр. верига знам точно на кои си давам парите. А и е доста по ефтино от големите вериги които 'уж' имат промоции

    Коментиран от #11

  • 11 Колко прост народ

    38 6 Отговор

    До коментар #10 от "Корона глад":

    Блажени са вярващите
  • 12 Шопингмен

    28 40 Отговор
    Кауфланд, Лидл, Метро, Хит, с кеф пазарувам аз:)
  • 13 Павел Пенев

    111 38 Отговор
    Лидл е голяма търговска верига за продажба на боклуци главно от Румъния,Хърватска,Полша,Турция, Гърция и Македония. Там се продава шпеков салам с пилешко и патешко месо, намерени бяха полуотровни гъби,пици с конско месо, чорапи от Полша,които се късат след първото пране и др.подобни. Обикновени еврейски измамници.

    Коментиран от #50

  • 14 Дочо

    36 64 Отговор

    До коментар #8 от "Брей ...":

    Да, свърши хранилката на комунизма нищо да не правиш, да топиш по цял ден колеги и да ти плащат. Като не ти харесва бегом в Куба, да работиш "чакащ на опашка", или Северна Корея, ама стиска ли ти, стпи си тук и викай Колко беше хубаво едно време. За неграмотници толкова на смени с мантата.

    Коментиран от #15, #16, #52

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ендевър

    47 16 Отговор

    До коментар #14 от "Дочо":

    То май и твоята герберска хранилка ще свърши скоро нали троле?! Ако си на държавна хранилка ,което е разбираемо.
  • 17 Баро

    10 22 Отговор

    До коментар #4 от "Провинциалисти":

    Абе по принцип и Смирненски в царов пишат Как трябва да се колят фабриканти и капиталисти ама имаме улици на тяхно име значи според тях трябва да изкараме всички богаташи и да връщаме комунизма7984
  • 18 Баро

    43 10 Отговор

    До коментар #9 от "5549":

    Не е точно така веригите продават евтини боклуци акварелните магазинчета продават неимоверно скъпо май не познават парите Истината е някъде по средата така и така ще купувам боклуци поне да не се набутвам като арабин

    Коментиран от #20

  • 19 ДЛБ

    44 8 Отговор

    До коментар #3 от "Комуниста":

    Фонадацията на Рокфелер в началото на миналия век е дарила огромна сума на Петрич, с която е построен цял квартал с малки къщи за преселниците основно от Егейска Македония, както и старата болница в Петрич

    Коментиран от #60

  • 20 Ти ко работиш

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Баро":

    Да доа да ти напрая малко оборот..... Ама да ни си скъпчия......

    Коментиран от #64

  • 21 Мръсни Шваби. Окопават

    17 4 Отговор
    Са тука се ино чи са у тях...
  • 22 Павлова

    45 12 Отговор

    До коментар #1 от "бобчо":

    Прочетете и ще разберете защо улицата и болницата в гр. Петрич носят името на Рокфелер ! Тъкмо ще разберете за блатата , за ширещата се малария и с какви средства е станало ! Четете , четете, образовайте се !

    Коментиран от #23

  • 23 Павлова

    14 13 Отговор

    До коментар #22 от "Павлова":

    И с какви средства е станало отводняването им - на Рокфелер !

    Коментиран от #40

  • 24 Една

    18 4 Отговор
    Няма ли улица "Единна Македония"??? Защото Македония е разделена на три части...

    Коментиран от #38

  • 25 софиянче

    45 25 Отговор
    Аз от година не купувам почти нищо от Метро, Лидл, Кауфланд, Фантастико и пр. В София се появиха прекрасни малки магазинчета, които продават млечни продукти от свои мандри, прекрсни луканки и суджуци, мед, чудесен хляб. Аз лично консумирам хляб от лимец. Храните са винаги пресни, вкусни и леко по-евтини от тези в големите вериги. Стоките в големите вериги изглеждат пластмасови и са невкусни. Месарниците продават прясно заклано българско месо. Само то е по-скъпо от големите вериги. Чудя с защо хората купуват от големите магазини.

    Коментиран от #28, #33, #41

  • 26 Сандански

    49 10 Отговор
    В Петрич нова болница няма, съществуващата е построена от фондацията на Рокфелер. Между другото сградата има много смислена архитектура, каквато болшинството болници нямат. А всички квартални магазини продават стока купена от Кауфланд щото е по-евтино от колкото в търговията на едро. Пазаруват преди обяд. На паркинга е отрупано с микробуси препълвани със стоки. А вие си вярвайте, че купувате нещо различно в кварталния магазин.

    Коментиран от #42

  • 27 NikNay

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Те и в Германия не плащат данъци защото собствениците са евреи ...
  • 28 Реститут

    34 7 Отговор

    До коментар #25 от "софиянче":

    Защото хората не искат да обикалят цял ден из разни дюкяни.И какво едно магазинче може да те накара да пазаруваш редовно.С нищо.А, да с олио за 3,8лв и захар а 1,8.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 7789

    21 7 Отговор
    Рокфелер е дарил доста на България.но и много е взел.той е бил масон висока степен и е знаел.че българите сме т.н.траки.както презрително са ни наричали гърците от завист.че народът ни и бил многочислен и развит..той се и интиресувал от златните съкровища на България и ги е прибирал при него за опр.време.особено Панагюрското съкровище на траките
  • 32 Darios

    13 12 Отговор

    До коментар #1 от "бобчо":

    Много си прав брат,единственото решение е некупуването на ниско качествените стоки от тези вериги.Аз примерно не съм ходил от години в тях,ходя си в месарския магазин в който знам че имат собствено производство и търговия и т.н.
  • 33 Чук и Гек

    6 12 Отговор

    До коментар #25 от "софиянче":

    Като казваш ,,малки магазинчета", някои си представят дюкян, образец 1950 г. с някой торбалан или баба Меца зад тезгях от грубо сковани талпи, който гледа лошо и ръмжи насреща ти какво още ще му искаш? Обясни им, за да разберат и да не ти пишат повече минуси!

    Коментиран от #43

  • 34 Ралчев

    3 4 Отговор
    Ние сме по-конкуретноспособни от тия... Вервайте на масона.
  • 35 САТЪРА НА ХАНА

    25 7 Отговор
    РОКФЕЛЕР Е БИЛ В БЪЛГАРИЯ ДА КРАДЕ
    ОРИЕНТАЛСКИ ТЮТЮН ЗА ДА ГО МЕШИ С ВИРДЖИНЯ ......
    ДАЖЕ И РОТМАНС Е ИМАЛ КОМПАНИЯ В КАВАЛА ОЩЕ 1913 ГОДИНА
    - Yenidje Tobacco Company Limited .... ....... ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ Е ДОШЪЛ В БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ БАБА ВАНГА :)))
  • 36 Рокфелер от

    7 3 Отговор
    Петрич. А аз мислех , че само рокфор е от там.
  • 37 И модни

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "8892":

    законодатели станаха...... Само дефилета не направиха
  • 38 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Една":

    Няма,но ще има "Северна Македония".
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Рептилът Лидл

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Сандански":

    Хапцилютна истина ви казва този човек!
  • 43 потребител гага

    10 1 Отговор

    До коментар #33 от "Чук и Гек":

    И през ден си сменят продавачките,защото им бягат.Вие сигурно сте бакали и си правите реклама на дюкяните!
  • 44 Име

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "бобчо":

    Никой никого не е мачкал на сила. Това се нарича конкуренция. Като си по добър от другите печелиш.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Роко

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Приятелю ми и ЛукОйл не една стотинка на държавата (няма ли печалба горките от 20 години работят все на загуба). Но за тях нищо не казваш сигурно защото са собственост на господарите ти и щом е така може да не плащат
  • 47 БиБи Кинг

    5 3 Отговор
    На фториа етаж че продават пласмасови легени и портрети на бай Тошо!
  • 48 Първата любима, на баба лилафка

    8 3 Отговор
    Пазаруване на муфта, всички лидъли, по европата, са ужас...... не ги харесвам тези магазини, уж много стока, а пък няма какво да купиш, влизаш като гламав и излизаш като такъв и скъпи на всичкото отгоре....не е за социално слаби...!
  • 49 ХХХ

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "бобчо":

    Мда. И печалбата се изнася за Германия директно. Тук никакъв плюс не остава освен платените местни данъци, и малко заплати и осигуровки на 95% ниски заплати, което е и нормално за типа персонал, който работи при тях. 5% - мениджмънт. Чиста форма за прокарване на геополитика и източване на пари и печалба е това. Иначе, тези пари биха оставали да се въртят тук и като се завъртят 1000 пъти - ето ти нови 10000раб.места, ето ти 0,5% ръст на БВП. Сега - пласмасови плодове, разни Е-та, Ме-та безброй в храните и нищо друго.
  • 50 Кочо

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Павел Пенев":

    Това не пречи собственикът на Лидл и Алди да е в Топ 3 на най-богатите хора в Германия.
  • 51 China

    6 2 Отговор
    Щото сме прост и беден народ, това е! Какво пречи на общината да откаже този проект и да го даде на български предприемач?
  • 52 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дочо":

    Сега е по-хубаво.2 милиона избягаха.
  • 53 Мдааа

    5 4 Отговор
    Бунаците никога не свършват. На тях разчитат Лидъл, Кауфланд и подобни. Пълен фалшимент са. Особено тия на бг територията.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Нее

    4 2 Отговор
    Петричкия лидл е 2 ри по оборот
  • 58 висок

    12 3 Отговор
    Слава на Лидл и Кауфланд! Благодарение на тях на трапезата ми има всичко!
  • 59 висок

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Брей ...":

    В кварталния ЛИДЛ няма работник със заплата под 2000 лв!!!
  • 60 висок

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "ДЛБ":

    С пари на Рокфелер са построени всички противотуберкулозни болници в България в края на 20-те години! И противомаларийните карантинни центрове по пристанищата!

    Коментиран от #66

  • 61 безпорно

    3 4 Отговор
    браво на "този" рокфелер, "оправи" и петрич и целия свят.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Петров

    1 1 Отговор
    Сайта има вирус,и ми зарази компютъра.
  • 64 Аман от неграмотни кафеджийски сурогати

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ти ко работиш":

    Този Баро е обикновен зидаро-мазач, но като пийне две питиета започва да се мисли за безсмъртен. Мушмула!
  • 65 Дидо

    6 3 Отговор
    Чета ви коментарите и се убеждавам,че българина си заслужава да си е въшкар,защото така си му харесва само да се оплаква и мрънка.Каквото и да му се направи той не е доволен никога искал си магазинчето,пазарчето и бакалийката ми ходете си там да не ви бие някой да купувате от Лидл.Там има много хубави неща,да има и боклуци но за какво са ви тия глави за украса ли.Мислете преди да купите нещо.
  • 66 Простотия до шия

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "висок":

    Този Рокфелер е едно голямо изключение в еврейската паразитна пасмина. Община Петрич е длъжна и по закон да упомене конкретно лицето, допринесло толкова много за града. А ин аче основно той се е грижил за своите работници. Извод: в община Петрич работят
    прости и неграмотни цървули воглаве кмета.
  • 67 Георги

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "бобчо":

    Благодарение на Рокфелер е бил отпуснат заем на България за бежанската криза след ПСВ (български бежанци от Македония и Беломорска Тракия). Със заема се отводняват блатата в глада, построяват се къщи, както и болницата. Стандартът се подобрява значително.
  • 68 Ххх

    4 5 Отговор
    Когато отвориха Лидъл в Петрич напазарувах, после се чудех какво да ги правя тези боклуци, а олиото направо изхвърлих. Така, че пийте прекрасната им бира, яжте евтини боклуци без име и марка, че да имате пари за колата, а пък нашите най добри храни за износ.
  • 69 Ооо

    4 2 Отговор
    Рокфелера от Петрич :)))))))

    американското иго души като османското
  • 70 Уса

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Петрич К":

    Рокфелер е унищожил природната медицина в САЩ,като е построил университети в които да се изучават неговите фармацевтични науки.Построява болници в които да ви лекуват само с неговата химия.Това го учат в американските средни училища,но България е много далече от действителността.Добрите намерения често са постлани с лоши резултати

    Коментиран от #71, #75

  • 71 Уса

    7 2 Отговор

    До коментар #70 от "Уса":

    Обикновените америкаанци бачкатори мразят рокфелер и Сорос дори ги ненавиждат,защото смятат,че техните фондации убиват а не лекуват.Вие петричаните трябва да се интересувате повече,че утре може да ви построят една прекрасна човеко кланница
  • 72 Валерия

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Брей ...":

    Майка ми работи в близкия Кауфленд. Заплатата и е 2200 лв, освен нея получава и бонуси, както и ваучери за храна. Има приятна работна среда и условията ни харесват.

    Коментиран от #73

  • 73 Валери

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "Валерия":

    Без едната 0 ли?
  • 74 Taka e

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Петрич К":

    и баба казваше че ВСВ американските крепости са пръскали срещу малария и бая народ в болници са пратили да ги лекуват с американски фармацефтични продукти
  • 75 Жоро

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "Уса":

    Никога,обаче, той не е имал добри намерения и това е повече от сигурно.
  • 76 На Тиквун Толуп Банкянски....

    0 0 Отговор
    Защо в Петрич не кръстите и езиковата гимназия?Той Полиглота от Банкя е чел много книги без превод на български...От извора е пил ....портиера на бай Тошо и на Монката от кобургите....
  • 77 въпросче

    0 0 Отговор
    А тоалетна за посетителите в него ще има ли този магазин? Щото в много магазини на Лидъл тоалетни за клиентите няма.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.