Last news in Fakti

6 Май, 2021 09:36 5 253 4

При съседите: Цените растат, а наемите падат

  • гърция-
  • атина-
  • цени-
  • наеми-
  • жилища

Офертните цени на жилищата в Гърция скочиха с 3.7%

При съседите: Цените растат, а наемите падат - 1
Снимка: Shutterstock

С 3.7% са се повишили офертните цени на жилищата в Гърция през март тази година спрямо същия месец на 2020-та. Средната цена вече е 1240 EUR/кв.м, а средните наемни нива за същия период отчитат спад от 0.8%, до 6.8 EUR/кв.м, пише изданието Ekathimerini.

Най-силен ръст е регистриран в северозападната част на Гърция - 24% на годишна база. В северните райони като Скиатос, Скопелос, Алоннисос и Скирос се отчита спад от 10.3%. Що се отнася до наемните нива, то поскъпването е най-голямо в Лесбос - 25%, а най-много е спаднала рентата в Илии - 18.2% на годишна база.

С 0.7% са се увеличили цените на жилищата в центъра на Атина. Наемите там са паднали с близо 7% от март миналата до март на текущата година. В северните предградия средната цена продължава да расте и поскъпването вече е 6.4% на годишна база, а наемите са поскъпнали със 6.1%. на юг от Атина цените са поскъпнали със 6.4%, а наемите отчитат спад от 5.7%. В западните предградия наемите са скочили с 12.7%, а цените - със 6.3%. На изток покупката на жилище към март тази година е с 4.2% по-скъпа спрямо същия месец на миналата година, а наемите са се увеличили с 4.1%.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонговец

    23 4 Отговор
    А при нас всичко си расте.Само народа намалява
  • 2 Гост

    10 2 Отговор
    Поне се научихте да пишете "офертните" цени, вместо само цените.
  • 3 греко

    4 6 Отговор
    лесбос е мн хубаво место. Много девойки има. 1240 евра на квадрат си е добра цена за г-я. За България е малко ниска. Аз например искам за моите имоти по 1700е/кв. По надолу нема.
  • 4 РАСТАТ ДОМАТИТЕ

    7 1 Отговор
    Ръст на цените се забелязва на едноместни палатки в идеален център на Монте Карло