7 Май, 2021 09:21 3 895 4

Няма къде да се строят луксозни имоти

  • испания-
  • парцели-
  • строителство-
  • дефицит-
  • луксозни имоти

Свършиха парцелите в елитните квартали на Мадрид

Няма къде да се строят луксозни имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Луксозните имоти в Мадрид се причислиха към групата на най-сигурните инвестиции по време на пандемия, коментират анализатори. Те отбелязват високия стандарт на живот, който предлага испанската столица, непосредствената близост до деловия и финансов център, климата, сигурността и богатата култура, които предлагат елитните комплекси.

Привлекателността на Мадрид расте за сметка на нестабилната политическа ситуация във Венецуела, Колумбия и Мексико. Редица богаташи от въпросните държави се преселиха в испанската столица. За тези инвеститори е близка испаноезичната култура.

Състоятелните купувачи обикновено предпочитат имоти в райони като Саламанка, Алмагро, Чамбери, Реколетос, Херонимос и Юстисия. Големият проблем при всички тях е, че липсват парцели за жилищно строителство. Този факт още повече повишава цените на съществуващите имоти. „Апартаменти с големи тераси или градини, както и пентахаусите са дефицитна стока, която се радва на голямо търсене. Подобни обекти трябва да разполагат задължително с портиер и да предлагат и други услуги“ се посочва в доклад на анализаторската компания Colliers

Любопитно е да се отбележи, че 55% от всички луксозни имоти в центъра на Мадрид са пентахауси. Средната им площ е 520 кв.м, а средната цена на квадратен метър е между 14 000 и 15 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Озадачен

    3 0 Отговор
    Не мога да си представя колко трябва да си тъп, че да не осъзнаваш, че дърветата не растат до небето?!?
  • 2 Аз не мога

    2 1 Отговор
    да разбера що за измукана от пръстите и измилсена новина е това?? Няма думи за професионалното писане в този сайт
  • 3 Аз живея

    5 0 Отговор
    в Леганес(предградие на Мадрид) -жилището ми е супер за 148хиледи евро,, квартала страхотен така, че с тези луксозни имоти да ходят да си лягат!!
  • 4 собственичка

    3 0 Отговор
    Имаме имоти за 500К + евро но не бием тъпана. Кво толкоз. Всеки средноинтелигентен има такива имоти.