Last news in Fakti

6 Май, 2021 08:21 2 164 3

Над 1.2 млн. лв. за детски градини и училища

  • училища-
  • детски градини-
  • ясли-
  • правителство-
  • средства-
  • ремонт-
  • пари

Парите ще бъдат изхарчени до 2022 година

Над 1.2 млн. лв. за детски градини и училища - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството отпусна 1 276 986 лева за финансово осигуряване на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини, ясли и училища в периода 2020 - 2022 г. От тях 277 688 лв. се предоставят за изграждане на детска градина в кв. „Горно Езерово“ в град Бургас. С 559 908 лева ще продължи изпълнението на реконструкцията и надстройката на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в града.

За създаване на нова детска градина в село Долно Дряново, община Гърмен, се предоставят 350 868 лева. С тях ще стартират дейностите по изграждане, към които е включено обзавеждане и оборудване на сградата и облагородяване на дворното пространство. 56 165 лева ще се използват за плащания на част от строителните дейности по изграждане на детска градина в село Горно Краище, община Белица. За подобряване на материалната среда в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев се разпределят 32 357 лева.

По програмата на Министерството на образованието и науката са одобрени общо 89 проекта за изграждане на нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи обекти. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за реконструкция, надстрояване и изграждане на нови сгради и учебни корпуси. В рамките на три години ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева. Целта е да бъде намален недостигът на места в детските ясли, градини и училища, да се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование от 4-годишна възраст и да има условия за преминаване на едносменен режим на обучение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Help Credisimmo

    6 0 Отговор
    Кога??? Само на думи,пълна "Пунта Мара" нищо не са построили лъжат...
  • 2 Бонговец

    6 1 Отговор
    Че то само една детска градина струва толкова
  • 3 Това шега ли е?

    2 1 Отговор
    За цяла България са нищожни пари