12 Май, 2021 09:21 3 065 9

Продават на търг сграда от Пловдивския панаир

  • пловдив-
  • панаир-
  • палата-
  • търг-
  • продажба

Палата №5 от години е собственост на ДСК

Продават на търг сграда от Пловдивския панаир - 1
Снимка: БГНЕС

През последните 4 години се проведоха няколко търга за продажбата на Палата №5 от Пловдивския панаир, до 2.7 млн. лв. без ДДС. В случай, че и днес не бъде намерен купувач, то първоначалната цена при следващия търг ще бъде 2.3 млн. лв.

Собственик на палатата е банка ДСК, след като преди години Иван и Киро Кирови не успяваха да изплатят ипотечен заем. Това доведе и до продажбата ѝ. Първият опит беше през 2017 г. при първоначална цена от близо 5 млн. лв. без ДДС.

Сега, тези които имат интерес да притежават част от Пловдивския панаир, трябва да депозират 100 000 лв. гаранция до 20 май. Стъпката за наддаване над първоначалната цена е 50 000 лева. Самият търг ще се проведе на 27 май, когато ще стане ясно дали емблематичното здание ще има нов собственик.

Триетажната сграда е с разгъната застроена площ 1950 кв. м, и РЗП 4575 кв. м. Палатата е приватизирана през 1998 г. от пловдивската фирма "Рестрой". През 2006 г. палатата е продадена за близо 2 млн. лв. на бизнесмените Иван и Киро Кирови, които направиха шоурум в нея чрез фирмата „Търговско-рекламен център по строителство“ ЕООД. В последствие дружеството стана собственост на "Киров" АД, което остана във владение на Кирови. Те обаче не успяха да погасят кредита за скъпата покупка и така през 2011 г. палатата става собственост на ДСК.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГруЮ

    9 3 Отговор
    Редно е държавата да я изкупи обратно. Приватизацията и по принцип е подозрителна работа.

    Коментиран от #2

  • 2 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГруЮ":

    Това е същата палата от която навремето тръгна телевизия ЕВРОПА на Емил Стоянов/президентския брат/! И защо да го прави това изкупуване държавата след като Пловдивския панаир е подарен от докторите-кметове Чомаков и Генчев на Гергов преди години! Защо Гергов не купи палатата с парите от Варненската "дупка", продажбата на парка зад "Парк хотел Санкт Петербург", паркинга на същия хотел в момента се застроява от сериозен предприемач/в град Пловдив върви клюка, че и хотела е продаден/...!? И си отговярам веднага на риторичния въпрос за Георги Гергов - защото пощенската кутия "Гергов" е празна и приключва дейността, а паричките къде ли са?!

    Коментиран от #3

  • 3 ГруЮ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "АНОНИМЕН":

    Ок, съгласен съм на 100%. Бях забравил, че всъщност Пловдивския панаир е вече на Гергов.

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГруЮ":

    И не забравяй за Стария град - БИВШ обект на ЮНЕСКО( пак Гочето) и за хилядите "паднали в борбата" с разни мафиотски схеми за присвояване апетитни парченца Българска История и Култура ....
  • 5 Рони

    0 0 Отговор
    Що бе парите ли му свършиха на Гергов,та разпродава парче а

    Коментиран от #6

  • 6 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рони":

    Взаем брашно - тъпкано се връща! Тези които му дадоха навремето това и онова сега си искат заема с лихвите за всичките години! Вероятно и емблемата на София - ЦУМ е вече с нов собственик и т.н., и т.н.!

    Коментиран от #7

  • 7 Пловдивчанин

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "АНОНИМЕН":

    Гергов е един партиен секретар на свинекомплекс. При него панаирът престана да работи. ЦУМ е фискална яма и винаги е бил на загуба. Ето това са българските “бизнесмени”. Никаква национализация! Да се продава на търг и някой да започне да го използва - турци, китайци, без значение. Няма по-страшно зло от български “бизнесмен” комунист.
  • 8 tato

    0 0 Отговор
    И 0,3 млн да падне цената няма да има кой да я купи. А този койте се пиебе да я купи и за 100 хилки нама да може да я продаде.
    Тя цяла София се продава и няма кой да купи те за пловдив очакват че ще стане далаверата
  • 9 гоям кеф

    0 0 Отговор
    тази палата освен свинарник може да стане и ферма за мисирки .Гергов когато влезе и каже Здравеите ученици и се получава масов отговор от електората.