Last news in Fakti

12 Май, 2021 21:06 6 217 10

Една компания с инвестиция от 1 млрд. EUR при съседите

  • rewe group-
  • billa-
  • румъния-
  • инвестиции

Собственикът на Billa ще строи магазини и логистични площи в Румъния

Една компания с инвестиция от 1 млрд. EUR при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

Германската група REWE, известна в България с това, че оперира една от големите хранителни вериги у нас – Billa, ще влее в румънската икономика близо 1 млрд. EUR в следващите 8 години. Парите ще бъдат инвестирани в нови магазини и логистични центрове. Това ще стане чрез компания, с която REWE работи на местния пазар – Реnnу Rоmаnіа. Ще бъдат изградени 619 нови обекта и 6 складови бази.

През текущата година ще бъдат открити 25 магазина и четвърти логистичен център в близост до град Филияши. Значителни средства ще бъдат отделени и за реновирането на вече съществуващите магазини.

На румънския пазар германската компания се настани през 2005 г. Оттогава досега има 260 магазина с общо 4800 служители. Изградила е и 3 логистични бази.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BigBulgarianBoss

    24 1 Отговор
    Е нема що
  • 2 Пройчо

    38 3 Отговор
    Инвестиция в магазини..хаха, и ще изнасят навън печалбата..

    Коментиран от #4, #5, #7, #10

  • 3 Не рискуват

    21 8 Отговор
    Хората където има комунизъм не ходят и не правят големи инвестиции
  • 4 Бежанец

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пройчо":

    И не само,румънците произвеждат истински храни,които ще изнасят,а ще вкарват хими-ГМ ота от запад.
  • 5 Простотия до шия

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пройчо":

    Пройчо, тези вериги са като рибари, а баламурниците, които се захластват по шарените опаковки са шараните.
  • 6 Перо

    19 3 Отговор
    Не е полезна инвестиция,въпреки че създава работна ръка. Здравата икономика иска производство,износ и местни банки,които да кредитират вътрешния пазар,а в случая е внос на чужди продукти и износ на печалбата.Остават някакви данъци,които са малки на фона на загубите от износа на печалбата!
  • 7 КриваСметка

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пройчо":

    Остави това, че парти излизат ... ами почват и да влизат всякаква негодна за западните стандарти храни ... и ни ги продават скъпо за сметка на това ! ЕС е лицемерен съюз за преследване на капиталистически цели... по-кратко от това описание: здраве му кажи.
  • 8 ние сме също като тях

    9 0 Отговор
    Пращаме на ЕС роби - те бачкат за по-малко от местните- някой от тях пестят яко и пращат парите в България- тука обаче парите се харчат по вериги собственост на ЕС - и се връщат обратно.Резултата нямаме износ, Импортираме боклуци от ЕС, живеем на кредит, пращаме им роби в най-добра възраст. Врътката е добра за ЕС
  • 9 Бай сельо

    5 2 Отговор
    А вие откъде пазарите?
    Сигурно от кварталните магазинчета да им плащате надценката на боклуците и да си слагат в джобчето .... Познавам хора държащи верига от магазини които пазаруват масово промоциите от Калфланд и Лидл и ги препродават в малките си магазини и после тези били зли ..
    Да не говорим за нареждане на срокове и т.н
  • 10 СиСи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пройчо":

    Само където румънците приеха закон за определен процент наличие на местни продукти във всеки търговски обект ,т.е. млякото и месото на 100 % ще са местно производство. Не бъркайте с нашия разграден двор.