Last news in Fakti

14 Май, 2021 15:11 7 198 3

Рестартират мегапроект

  • село баня-
  • разлогч-
  • инвеститор-
  • проект-
  • рестарт

Собственик на ваканционно селище прояви интерес и към общинския минерален плаж

Близо 79 000 куб.м минерална вода иска новият собственик на замразения заради дългове преди години ваканционен комплекс в разложкото село Баня. Това е почти завършен обект, граничещ с общинския минерален плаж. Искането за разрешително е от столичното дружество „Проектна Компания Комплекс Баня“, представлявано от Милена Антова. Едноличен собственик на капитала е представляваното от същата дама дружество „Гранд Хотел Мениджмънт“, което стопанисва и четиризвезден хотел в Банско. Двете дружества са с един и същи адрес на управление – бул. „България”, район Витоша, София, уточнява Struma.bg.

Исканото количество вода е за 2.5 л/сек. средноденонощен дебит, или годишно водно количество от 78 840 куб.м. Срокът на действие на разрешителното е за 10 години. Водните количества са необходими за захранване на обекта, чието търговско наименование е Ваканционно селище „Баня СПА и Уелнес Ризорт“, пише в искането. То ще бъде разгледано на предстоящата идната седмица сесия на местния парламент и вече се разглежда от постоянните комисии.

По данни от Търговския регистър дружество „Проектна Компания Комплекс Баня“ е регистрирано с капитал от 6 020 000 лева, състоящ се от 602 равни дяла, които са притежание на едноличния собственик „Гранд Хотел Мениджмънт“. Паричната вноска в капитала е в размер на 500 000 лева, а цялото движимо и недвижимо имущество – земята, върху която е изградено ваканционното селище с площ от почти 28 дка, сградите и оборудването в тях, са внесени като непарична вноска в капитала. Там фигурира и търговска марка „Баня СПА и Уелнес Ризорт“, като стойността на цялата непарична вноска е в размер на 5 520 000 лв.

Припомняме, че новият собственик на ваканционното селище прояви интерес и към общинския минерален плаж, който граничи с ваканционното селище в с. Баня. След проявения интерес през февруари месец тази година Общинският съвет в Разлог даде съгласие за откриване на процедура по определяне на концесионер за минералния плаж. Концесията е за строителство и управление на спортно-оздравителен воден комплекс.

На предстоящата сесия общинските съветници ще разгледат още искания по одобрени вече разрешителни за водоползване. Те са входирани от хотелиери в селото и са както за удължаване на срока на разрешителни, така и за увеличаване на водните количества.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сланина и Зурла

    7 2 Отговор
    Почна се муахахааааа
  • 2 Българин

    10 2 Отговор
    Крадци.
  • 3 Ох баня, ох кеф

    0 0 Отговор
    Баня, СПА и Уелнес Ризорт 😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤭🤭🤭😂😂😂😂😂😂😂