Last news in Fakti

27 Май, 2021 11:37 10 882 9

Разпродават 1500 жилища с отстъпка до 30%

  • испания-
  • разпродажба-
  • имоти

Поредна акция на испанските банки

Разпродават 1500 жилища с отстъпка до 30% - 1
Снимка: Shutterstock

Банка Liberbank и компанията Haya Real Estate отново обяви обща кампания по разпродажбата на почти 1500 имоти с отстъпка до 30%. Друго предимство за клиентите е, че по време на кампанията купувачите могат да получат банково финансиране за придобиване на имота в размер на 100% от стойността му.

Имотите се намират в по-малки испански градове и селски региони, най-вече в Кастилия ла Манча и Валенсия. Близо половината от тях са жилища, 34% са гаражи и 16% -складови площи и търговски обекти.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 туриста

    34 2 Отговор
    браво! брокерчетата да четат внимателно, все пак всичко рано или късно идва по нашите земи...

    Коментиран от #2

  • 2 АНОНИМЕН

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "туриста":

    Още помним надуването и спукването на балона през 2008-9г.! Дали обаче и банкерите са си научили урока с това финансиране на строителството на кутийчести "инвестиционки" ще разберем след 2-3 години!? Щото и купувачите на пазара за "инвестиционки" са крайна бройка все пак! И като тръгнат и те да продават на вторичния пазар на недвижими имоти за да печелят ще стане каквото има да става!

    Коментиран от #5

  • 3 дали

    20 2 Отговор
    дали ще станем ние някога нормална държава?
  • 4 Гост

    8 3 Отговор
    Ужаст! Брокерите изтърваха 1500 комисионни.
  • 5 Русенец

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "АНОНИМЕН":

    Банкерите си научиха урока от 2009. Точно затова сега врътнаха номера с нисколихвените кредити, за да не стане пак същият дефицит на купувачи и да не се срине имотния пазар. Нисколихвеният кредит примамва уж почти отказалият се да купува купувач.
    Другата врътка беше да се прикрие обезценяването на жилищата, като се използва рязкото покачване на всички цени, на стоки и услуги. Така левчетата губят стойност, но пък имотите си запазват цифрата на цената, че дори се обявяват и на малко по-висока, което поддържа илюзорното схващане, че цените им растяли. Растат дуди! Не само, че днес имот може да се купи за по-малко броя заплати, спрямо преди 3 год, но и сделките се сключват с реално много по-големи отстъпки, спрямо отстъпките преди 3 год. Реалната цена не се афишира никъде, за да не лъсне сривът на пазара. Поддържа се публичност само на обявената цена, която кара шилетата да си мислят, че наистина имотите поскъпват.

    Коментиран от #9

  • 6 tato

    8 3 Отговор
    У нас ако напраят такава акция ще 50% от сградите ще са със 100% отстъпка. Лошото е обаче яе пак няма кой да ги купи защото алтавите които купуват намаляват с бързи темпове
  • 7 Fridrih

    7 0 Отговор
    Fakti. Гръмко заглавие и много вярна информация, браво...
  • 8 Гост

    0 1 Отговор
    Малки гладни мишки ха ха
  • 9 Хамбургец

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Русенец":

    Да за западащия пазар в БГ градовете, в малките населени места изобщо да не говорим. София да не я броите, там вече половината БГ се изсели. Но виж как е ситуацията в Лондон, Виена, ако има някъде да падат цени ми се обади, но не за Русе например квартал Чародейка....