Last news in Fakti

1 Юни, 2021 14:16 2 739 1

Събарят сграда в центъра на голям град

  • пловдив-
  • сграда-
  • събаряне-
  • детска градина-
  • център

Заменят стара с нова и модерна детска градина в центъра на Пловдив

Окончателно събарят детска градина „Каменица“ в район „Централен“. В момента улица „Хан Аспарух“ в затворена от двете страни, за да се избегнат евентуални инциденти при срутването на сградата. Обезопасени са и тротоарите в близост, като са поставени ограничителни линии. Очаква се след час багерът да изравни сградата със земята, уточнява TrafficNews. На мястото на руините ще да бъде издигната една от най-дългоочакваните детски градини в Пловдив. Припомняме, че Общината подписа договор на обща стойност 8,6 млн. лв., който предвижда обновяване и разширяване на две детски градини, една от които е именно „Каменица“.

Новата модерна сграда ще замести старата забавачка. Проектът предвижда модерни съоръжения за игра и всичко необходимо за нормалното обслужване на нуждите на децата, които ще бъдат разпределени в шест възпитателни групи.

Но и тук не се размина без противоречиви ситуации. ДГ "Каменица" ще се обновява от фирма "Ринг-П" ООД. Припомняме, че темата повдигна много въпроси, защото поръчката на стойност над 4 млн. лева бе спечелена изненадващо убедително при конкуренцията на сериозни строителни фирми и голям интерес. В процедурата са участваха 15 фирми, а фирмата на Тодор Бурджиев получила внушителните 98,82 точки от възможни 100. В последствие КЗК обжалва възлагането на строителство, но по-късно ВАС даде зелена светлина с аргумент, че не е налице нарушение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артър

    2 3 Отговор
    Там играех на криеница