Last news in Fakti

22 Юни, 2021 11:11 2 785 11

Проблемите на Tesla продължават

  • tesla-
  • завод-
  • германия

Не е ясно кога заводът в Германия ще заработи

Проблемите на Tesla продължават - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Първият завод на Tesla в Европа е определен да бъде в Германия. Той трябва да заработи през тази година, но колкото повече времето напредва, толкова по-съмнително е дали това ще се случи през идните шест месеца. Строителството е възпрепятствано от бюрокрация и природозащитници. Aгeнциятa зa oĸoлнa cpeдa в Бpaндeнбypг също все още не е одобрила окончателно изграждането на завода на територията на областта, независимо, че инвестицията е на стойност 9 млрд. USD.

Основният проблем е, че теренът, върху който трябва да бъде построен заводът, отчасти припокрива зоната за защита на питейната вода и граничи с природен резерват. Също така екоактивисти успяха още миналата година да спрат изсичането на част от гора. Предприети бяха и редица други мерки за опазване на околната среда, които възпрепятстваха строителните дейности. Към момента изграждането се извършва на база предварителни разрешителни за строителство. Вече са построени големи фaбpични xaлeтa въpxy 740 aĸpa зeмя, ĸoятo e зaĸyпeнa зa 43,4 млн. EUR.

Отварянето на завода обаче е възможно само при издадено окончателно разрешително от дъpжaвнaтa aгeнция пo oĸoлнa cpeдa нa Бpaндeнбypг. Въпросът е кога това ще случи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    11 8 Отговор
    Още ли смятате, че зад тесла на стои цру от самото начало с цел сриване Русия чрез изхвърлянето на двг от паазара? 10 г бяха на загуба накрая капитализацията като на цяла държава, на всичкото отгоре построиха завода насрвд гора, която изсякоха без разрешителни!!! На кой друг ще го пуснат да сече ибстрои до Берлин на база предварително разрешително? И какво е това предварително!?! Строиш където каквото искаш и ти гонузаконяват за какво тога ва е това разрешително? Но германия си е окупирана колония и на сащ разрешителни не им трябват. Утре АЕЦ ще им построят насред Берлин и ще го узаконят постфактум. И Германия е с антокорупционни претенции към България или Унгария, нещастни немски мекерета

    Коментиран от #4

  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    6 6 Отговор
    Мъск печели не от продажбите на коли, а от продажбата на квоти вредни емиси !!!!!!!!!
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    12 5 Отговор
    Никой не иска да коментира вредните емисии от производството на електромобили!!!!! Както и откъде ще дойде електроенергията за зареждатори им когато станат над 50% от автопарка!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Абе човек

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Мисли малко преди да плещиш. Имаш разходи от една страна, имаш приходи от продажби от друта и инвестиции от вън. Докато има кой да налива пари в акции, може да си позволиш по-големи разходи от колкото имаш приходи.
  • 5 не се прави на хитър

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    А някай коментира ли вредните емисии от производството на коли с ДВГ? Колкото по-малко части, толкова по-малко ремонти, по-малко транспорт, по-ниски разходи за производство. Иначе ел енергията идва от всичко рентабилно: където има пустиня или язовир: ВЕИ. Където няма: АЕЦ. Цял свят строи нови ядрени мощности.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Кико

    8 2 Отговор
    Не плачете на чужди гробища! Ние който не сме създали нищо,плюваме!
  • 7 БАЙ Х@Й ‼️

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "не се прави на хитър":

    Друго си е когато човек чете ::::: При производството на електрическия фастбек Polestar 2 и батериите му се отделя повече въглероден двуокис, отколкото при Volvo XC40, установи вътрешно изследване на шведската компания. За да се изравнят въглеродният отпечатък на двата автомобила, "двойката" трябва да измине поне 50 000 км./ и това го казват самите те /

    Коментиран от #10

  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "не се прави на хитър":

    Ти като си хитър , помогни ми да сметна колко Ел енергия дневно ще е нужна за зареждане на нашия автопарк ако половината коли станат на ток!!!! И откъде ще идва !!!

    Коментиран от #11

  • 9 Гост

    2 3 Отговор
    Що трябваше да го правят насред гората? Що не го построиха насред някой камънак?
  • 10 смях

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    А има ли кола която се проектира да измине под 50 000 километра? И това е Волво (Geely Auto Group), производствените процеси при други производители може да са по-ефективни.
  • 11 смях

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    До 2030та година в света ще се произвежда двойно повече енергия от нужната. Електроенергията няма да е проблем, проблема е в регулациите и уеднаквяване на стандартите за зареждане например.