26 Юни, 2021 06:35 3 302 21

"Артекс": Ще защитим правата си в съда, но губим милиони

  • артекс-
  • златен век-
  • строителство-
  • протест-
  • влади калинов-
  • днск

От дружеството са депозирали искане до началника на ДНСК арх. Влади Калинов за прекратяване на административното производство за спиране на строежа, с оглед наличието на вече висящо съдебно производство

"Артекс": Ще защитим правата си в съда, но губим милиони - 1
Снимка: БГНЕС

Строителството на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“ продължава, въпреки становището на ДНСК, че разрешителното за строеж на компанията „Артекс” е изтекло. Това показа проверка на БНР.

Видимо по сградата строителните работи продължават - на последния до момента етаж е изграден кофраж, на върха работи бетон помпа.

От ДНСК обясниха за „Хоризонт”, че издаденият миналата седмица констативен акт от строителния контрол подлежи на обжалване в 7-дневен срок, преди да бъде издадена заповед за спиране на строежа. Този срок изтича в нула часа на 29 юни, уточниха от ДНСК и отново припомниха позицията на държавния контрол, че разрешителното на „Златен век” е изтекло на 11 януари миналата година, като след тази дата всичко, което е построено е незаконно и подлежи на премахване, а именно последният 21 етаж.

Вчера от „Артекс“ протестираха пред Министерския съвет с настояване строежът на сградата да продължи, като според компанията разрешителното е валидно поне до ноември 2022 г.

Компанията е подала иск в Административен съд - София с молба съдът да установи, че разрешението за строежа е валидно до ноември 2022 г. и че фирмата има право да реализира строежа във вида и обема, съгласно това разрешение.

От „Артекс“ са депозирали и искане до началника на ДНСК арх. Влади Калинов за прекратяване на административното производство за спиране на строежа, с оглед наличието на вече висящо съдебно производство.

„Това, което се случи онзи ден, е изключително лош знак за всички инвеститори. Ние ще защитим правата си в съда в лицето на ДНСК обаче за „Артекс инженеринг“ се създават непреодолими пречки, което води до многомилионни загуби за фирмата. Обръщаме се към всички институции с апел да не се допуска спрямо нашата компания нова проява на административен произвол“, заяви арх. Пламен Мирянов от управата на „Артекс“.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Козата брада

    16 4 Отговор
    Пари,като вестници,но няма кой да ги чете!!!
  • 2 хаберих

    15 3 Отговор
    - Какво ти е желанието, старче?- попита Златната рибка.
    - Искам с пенсията си да си купя “Мерцедес”.- каза й хитрият дядо и си осигури безсмъртие...
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    28 3 Отговор
    Ще поживеем, ще видим!
    Ъъъъ, Цецо и Цецка ли ще са ви адвокати?
    И останалите новодомци на "промоция"?
  • 4 Имали

    23 3 Отговор
    ... разрешително "поне" до ноември 2022!!! Или имаш или нямаш!!! Смешници!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Той

    31 2 Отговор
    На пазара на имоти е пълно с такива като " Артекс". Едва ли на някой му дреме,за вас освен зависимите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Перо

    20 3 Отговор
    Никой не е виновен за пълната некадърност на юристите от мутренската фирма!
  • 9 Дартс

    3 17 Отговор
    ОСТАВКА НА СЛУЖБАРСКИЯ КАБИНЕТ‼
  • 10 Хасан 2

    2 19 Отговор
    Съберете повече хора да бутнете Радевата клика
  • 11 Badjoto

    12 2 Отговор
    Ясно че докато не се задоволят с безплатен апартамент на всички корумпирани политици и държавници чиновници Артекс няма да строят.
    Там са накацали всичките и искат апартаменти.
    Гнусна работа до немай къде.
    До някъде ги съжалявам тези строители.
  • 12 Сами виновни

    20 3 Отговор
    Мирянката сам си е виновен. Алчността ще го затрие. Алчноста и наглостта. На най високото място на София да решиш да вдигнеш този х. й. При положение , че мястото и сега е смазано от трафик. При положение, че всички околни инвеститори са се съобразили с височината от 10 етажа. Но така е като се самозабравиш и се смяташ за недосегаем. Затапи Дианабад и Изток със строежи. Отряза достъпа на свеж въздух от гората към квартала с китайската стена по Тинтява. Гласи втори небостъргач с/у басейна Диана. На Г. М. Димитров вдигна човечарник от 300 апартамента без излас на булевард. Навсякъде наглост и безочие с цел трупане на милиони. Мирянката чичо Скруч в строителството.
  • 13 Българин

    8 2 Отговор
    Само буклуци са се събрали там!
  • 14 Палома

    5 1 Отговор
    Невероятни работници -красиви и точни. Как да не им изпълним и най-секретните желания. Да станем робини на работниците каквото кажат това да става., с огромно удоволствие. Пие ми се натурален сок, времето навън е слънчево и прекрасно, само за...........пиене на сокче в близкия парк на пейка, със страхотната компания на някой строителен работник. Ихаа
  • 15 Еми

    13 1 Отговор
    Щом имате разрешение, което е валидно и мислите,че можете да спечелите в съда защо протестирате?Защо не управител разбитите улици след себе си? Защо не казвате на инвеститорите, че част от строежите са ви върху подпочвени води? Примерно при обществените обсъждания хората са против,а вие въпреки всичко строите. Но проблемът, който имате не е златен век, а Магнитски.
  • 16 Павелпенев

    10 2 Отговор
    На всички вече е ясно,че случаят с Артекс е корупционна схема при която държавата ще бъде осъдена за милиони и така строителството ще им струва безплатно.
  • 17 Иху

    7 1 Отговор
    Само ако разследват политиците с подарените апартаменти, ги лови Магнитски, иначе не. И аз мисля, че всичко е парка, за да осъдят държавата и българският народ да им плати строежа.
  • 18 Бай Шиле

    5 1 Отговор
    Ами Цецко,Цецка и мецка да си доплатят апартаментите и ще избият загубите.
  • 19 tomito

    3 1 Отговор
    В тази китна България всеки си прави каквото иска , стига да си е платил където трябва.
  • 20 ЗАЩО в

    3 1 Отговор
    съда бе ,нали Фандъкова и здравков са "ВАШИХОРА" дали са ви толкова пъти разрешение,вие вероятно някое апартаментче с отделен асансьор,като на ЦВЪКИ или на сметка като на Цецка.
  • 21 На кратко

    3 1 Отговор
    Няма нищо не се притеснявайте, че ще загубите милиони.Те никога не са били ваши, а са крадени от изстрадалия български народ.Не можеш да се оплакваш, че си загубил нещо, което преди това си откраднал.