Last news in Fakti

8 Юли, 2021 13:31 2 578 3

8-годишен бум в продажбите

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • пазар-
  • сделки

Само за месец сделките в Дубай скочиха с 44%

8-годишен бум в продажбите - 1
Снимка: Shutterstock

През юни в Дубай са били сключени с 44.33% повече сделки спрямо месец май. Така от декември 2013 г. това е най-силният месец на покупко-продажби на жилища – 6388 броя. На обща стойност 4 млрд. USD. От началото на текущата година в емирството са сключени сделки на обща сума 16.9 млрд. USD, сочат най-новите данни на специализирания сайт Property Finder.

Големият брой сделки е продиктуван от високото търсене както от крайни клиенти, така и от инвеститори. Всичко това се случва на фона на икономически ръст, в резултат на пакетните стимули, предизвикани от реформите и успешната кампания по ваксинация.

Високият брой сделки през април и май на текущата година, представляващ съответно 4824 и 4426 сделки, осигури на второто тримесечие най-високите тримесечни продажби от четвъртото тримесечие на 2013 г. През второто тримесечие на текущата година за сключени 15 638 сделки на обща стойност 10 млрд. USD, което съответно е 33% и 46% по брой и обща цена спрямо първото тримесечие на 2021-ва.

Рейтинговата компания S&P Global прогнозира ръст на приходите от продажбата на дубайски имоти над 30% през текущата година на фона на благоприятната пазарна тенденция в сферата на недвижимите имоти и поетапното възстановяване в останалите бизнес сегменти. Анализатори очакват, че БВП на глава от населението в Дубай ще отчете ръст от 3.5% през 2021 г., след което ще последва подем от 2.5% през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокер

    2 1 Отговор
    Скоро и у нас така
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 богаташчето

    0 2 Отговор
    Мисля да вложа неколко пачки във дубайски бетон. Няма лошо и в България да се раздвижи пазара. Че нещо заспал ми се вижда.