Last news in Fakti

26 Юли, 2021 13:21 4 562 0

Пандемията доведе до бум в този имотен сегмент

  • апарт хотел-
  • тенденция-
  • развитие-
  • хотел-
  • инвестиция

Туристите замениха хотелите с апарт хотели

Пандемията доведе до бум в този имотен сегмент - 1
Снимка: Shutterstock

От началото на пандемията резервациите в хотелите рязко спаднаха, поради забраната за пътуване. Това обаче не се отнася за апарт хотелите, чиято запълненост държи нива отпреди идването на коронавируса. Марките, които предлагат апартаменти и работещи в Азиатско-тихоокеанския регион, адаптираха своите услуги към променящите се изисквания на потребителите и достигнаха 80% запълняемост дори в разгара на кризата.

"Големите вериги имат строги правила, включително стриктни протоколи за хигиена и това дава по-голяма сигурност на гостите, отколкото в места за отсядане от типа на Airbnb. Това позволява на сектора, както да изпреварва традиционните хотели, така и алтернативните варианти за настаняване", казва Майкъл Робъртс, директор на отдела отговарящ за потелите в Азиатско-тихоокеанския регион в консултантската компания Savills.

Апарт хотелите са доста гъвкав актив, който лесно може да бъде преобразуван в друг вид собственост и използван успешно, като например домове за отсядане на няколко семейства, студентски общежития, co-living или хотел. "Очакваме неефективните и остарели активи за сметка на новите инвестиции ще бъдат преобразувани и ще преминат на тези алтернативни варианти за използване", прогнозира Робъртс.

За големите вериги Източна Азия си остава най-бързоразвиващия се регион след континентален Китай. Редица големи компании откриват хотели в Тайланд и Сингапур, а други планират да сторят това до края на текущата година във Виетнам, Тайланд, Индонезия и Камбоджа.

За разлика от традиционните хотели, апарт хотелите са устроени за целогодишно ползване. Те дават възможност за луксозен живот, разполагайки с просторни стаи, добре оборудвани кухни и редица други удобства, както и големи и комфортни помещения за работа, които едва ли могат да бъдат намерени в традиционните хотели. В контекста на тенденцията за дистанционна работа и съчетаването на деловите пътувания с почивка, предложенията на апарт хотелите са доста атрактивни, тъй като отлично съчетават работната обстановка с домашния комфорт.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА