Last news in Fakti

2 Август, 2021 11:47 7 854 3

Най-евтините жилища на най-слънчевите места

  • жилища-
  • слънчеви дни-
  • класация-
  • цена-
  • дни

Имотите в слънчевите кътчета на Европа са сред най-търсените

Най-евтините жилища на най-слънчевите места - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на слънчевите дни едва ли е сред основните фактори при покупка на имот, но определено е важен за клиентите. Анализ на специалисти показва, къде клиентите могат да си купят достъпни в ценово отношение жилища, като в замяна ще получат повече слънце. Те са изчислили средния брой на слънчевите часове на месец и средната цена на жилище на стотици области в Европа, преди да изготвят класацията на най-добрите жилища в чужбина в съотношение цена/качество.

В ТОП 5 влизат райони от южни държави на Европейския континент. Начело на класацията е италианския Кампобасо. Второто място е за Бейра Байша в Португалия, а третата позиция – за Испанския Леон. На четвърто и пето място са съответно гръцкия Ласити и френския Лайен.

Кампобасо е най-слънчевата и ценово най-достъпна локация в Европа за покупка на жилище. Средната цена на имот е едва 34 823 EUR, а броят на месечните слънчеви часове е 224 часа. В Бейра Байша има средно 262 часа слънце на месец, а средната цена е 59 850 EUR. Леон е исторически известен град в северозападна Испания със средномесечни 258 слънчеви часа. Сделки за покупка на жилища се реализират при средни нима от 111 015 EUR. Ласити е разположен в най-източната част на остров Крит – един от най-известните гръцки острови. Средната цена на жилищата там е 151 384 EUR. Регионът заема второ място по брой слънчеви часове на месец в Европа – 258 часа. Комуната Майен във Франция може да се похвали с достатъчно достъпни от ценова гл.т. жилища. Средната стойност е 103 140 EUR. За сметка на това обаче броят на слънчевите часове на месец е 164 часа и именно поради това заема пета позиция в класацията.

Най-скъпите слънчеви региони са италианския Лука, както и испанските Ейвиса и Форментера и гръцкия Миконос. Четвъртата и петата позиция са за френския Буш дьо Рон и Голям Лисабон в Португалия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ddddd

    5 2 Отговор
    голяма евтиния бе на цената на една закуска
  • 2 Съкратения

    2 0 Отговор
    Н. м. ви м. да п.

    Нещо много ви мързи да пишете.
    Това .."гл. т." направо ме разби.
  • 3 брееее

    10 1 Отговор
    То било много ефтино по света бе!!!!Давайте да продаваме тука всичко и да ходим там!!Че като си купим едни имоти.....майко мила,че и за пенсия ще ни останат !