Last news in Fakti

5 Август, 2021 09:35 16 631 10

Благоевградски милионер с атрактивна инвестиция

  • разлог-
  • инвестиция-
  • комплекс

Комплексът ще се състои от 30 къщи

Благоевградски милионер с атрактивна инвестиция - 1
Снимка: Shutterstock

Луксозно селище с 30 сгради, предназначени за продажба, вдига благоевградският милионер Иван Чапов в Разлог. Общата им площ ще е 35 784 кв.м. Фирмата му „Катарино Пропърти“ ЕООД се е спряла на 2 местности в планинския град – Герене и Банище, които са съседни на хотела му „Катарино“. Още през 2006 г. те са получили статут на терени за жилищно застрояване, имат издаден и съгласуван ПУП, но след като 3 г. строеж така и не започнал, в момента терените се водят земеделски земи и се нуждаят от пълен набор нови разрешителни за строеж.

Къщите ще са малки – едноетажни, със застроена площ от 100 кв.м, пред всяка от тях ще има по 2 паркоместа и много зеленина, уточнява struma.bg. Бъдещите им собственици предварително ще заявяват желанието си дали искат да се отопляват с климатици или с пелети. Електрозахранването на селцето ще се осъществи от електропровод „Бачево“, като всяка от къщите ще има собствен трансформаторен пост. Край имота минават водопровод и канализация, така че Чапов ще се нуждае само от разрешителни за присъединяване. Няма да му се наложи да прави и път за достъп, понеже в съседство има асфалтов.

Това е поредната огромна инвестиция от страна на бизнесмена, чиято основна фирма „Хидроенергийна компания” АД /ХЕК/, основана през 2014 г. с капитал от 20 млн. лв., го направи синоним на повече от успял човек. Успешни са и другите му фирми: „ХК Стадион” ЕООД, която шие работните облекла на ангажираните във фирмите му над 600 души; „Пастир” ЕООД – фирма за преработка и търговия със селскостопанска продукция; „ХК Пелетек” ЕООД, която търгува със строителни материали; строителната „Ридина” ООД и др. С „ХК Орбита” ЕООД Чапов взе през 2014 г. оценения на 1 288 640 лв. бивш комплекс „Орбита” до Благоевград и го превърна в модерен хотел, с „Катарино СПА хотел” ЕАД пък купи обявения от банка за продан едноименен разложки хотел, до който ще строи новото си селище, направи и пивоварна за жива бира и 6 къщи до хотела. В Разлог Чапов вдига и спортен мегакомплексна площ от 102 989 кв.м общинска земя, който ще стопанисва на концесия за срок от поне 35 г. Тази година пък бизнесменът е решил да прави винарна на мястото на конюшните си в благоевградското село Дъбрава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не ми

    47 11 Отговор
    ги хвалете такива бизнесмени !

    Коментиран от #9

  • 2 Е НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА

    28 16 Отговор
    С ХОТЕЛА НА БСП В ХАЛКИДИКИ
  • 3 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    25 12 Отговор
    ТОЯ БИЛ ОТ НАШИТЕ....ЕВАЛА БРАТО....
  • 4 любител

    26 10 Отговор
    само не разбрах на кой милионите пере и как откри фирма с 20милиона капитал откъде ги икопа или са на боко тиквата крадеца.тия милиони да не растът по дърветата бе. нямали кой да го провери.

    Коментиран от #7

  • 5 Кирил

    19 6 Отговор
    Хем не знаете хем коментирате. Човека се занимава с монтирането на панели и фирмата му ХЕК е известна по целия свят
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 До любител

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "любител":

    Много си пр..т Саше
  • 8 комунистче

    2 1 Отговор
    благоевградските милионери, са като петричките бивши милионери, въздух под налягане
  • 9 Бодак

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не ми":

    Всеки тазкъв човек е благо за страната си. Такива хора я въздигат, а не вечно недоволни мърморковци, критикари и присмехулници, като твоя милост, които и да им туриш да я дат в златни паници със златни лъжици, пак ще намерят кусур
  • 10 Антония Симеонова!! Мисирка!!

    2 0 Отговор
    "всяка, къща, ще има собствен Трансформаторен пост" Цитат!!! Антония намери някой Грамотен, да ти обясни какво е трансформаторен пост или Трафопост!!! И кога се строи и ползва и колко струва!???? ПИТАЙ Антония, НЕЕ срамно!! Търси някой от бившия ТЕ"СМКиров. "там имаше специалност" "Ел мрежи, централи и подстанции"от по старите поколения, тогава си учиха уроците!!!