Last news in Fakti

6 Август, 2021 13:21 5 203 6

Старите жилища продължават да поскъпват

  • испания-
  • жилища-
  • цена-
  • вторичен пазар

С 8.9% се е увеличила цената на годишна база в Испания

Старите жилища продължават да поскъпват - 1
Снимка: Shutterstock

С 8.9% се е увеличила цената на годишна база в Испания на жилищата от вторичния пазар. През юли спрямо юни повишението е 0.5%, сочат данните на специализирани сайт Idealista. Средната стойност на квадратен метър е 1830 EUR. За последното тримесечие цената е нараснала с 1.8%.

Лидер по поскъпване са Балеарските острови с 1.2%. Следват Андалусия и Валенсия съответно с поскъпване от 1.1% и 1%. На Балеарските острови са и най-скъпите жилища старо строителство. Средната им цена е 3200 EUR/кв.м. Второто място е за столицата Мадрид – 2950 EUR/кв.м.

Най-достъпни са в Кастилиа ла Манча – 880 EUR/кв.м, Естремадура и Мурсия, където цената на квадратен метър жилищна площ е съответно 930 EUR и 1060 EUR. В Барселона няма промяна. Цената там е 3990 EUR/кв.м, а в Аликанте се е понижила с 0.4%, до средни стойности от 1460 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 При

    16 1 Отговор
    1108 евро минимална заплата в Испания цените са сходни с тези в Сфия при 332 евро минимална заплата!! Отделен е въпроса как изглежда Панелистан и как Испания!!! Да разглеждах в Мадрид има и жилища за по 2-3-4 млн евро, но има и страхотни за по 150 хиляди евро! Искам ако някой разбира от тази сфера да ми каже къде е логиката

    Коментиран от #2, #5

  • 2 внимавай

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "При":

    Недей така колега, тук пишат строители, брокери и тнт. Сега ще те обявят за лъжец и измамник или ще ти кажат как пробитите апартаменти тук по поляните без улица и на места без канализация трябва да са поне 3000 евро квадрата и се правят с най-добрите материали, а това, че чуваш съседа как пушка в кенефа е екстра!
  • 3 КГБ

    5 1 Отговор
    В България логика няма не само в строителството. Поне не нормалната човешка логика както при другите народи. Бг е като черните дупки в космоса.
  • 4 koko

    6 1 Отговор
    В момента в София, в долната част на кв. Лозенец, нормално ли е ремонтиран двустаен апартамент, 60кв. от 50те години да се предлага за 150000 евро? Накъде литнаха цените...
  • 5 кокошкари

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "При":

    Самият сайт fakti.bg е собственост на брокери на недвижими имоти ! Така че с такива статии за чужбина се опитват да замаскират изкуственото надуване на цените (респ. хонорарите на брокерите) и съответно плащането с банкови ипотеки! Иначе надувания сега имотен балон ще гръмне през зимата и когато банките почнат да си събират ипотеките за пре-скъпо покупко-продадените имоти!
  • 6 Брокер

    0 0 Отговор
    Тука едни и същи само ревът,кучето си лае а кервана си върви.Както и цените вървят нагоре