2 Септември, 2021 22:47 6 391 13

Съседна държава с интерес към българско летище

  • летище-
  • пловдив-
  • турция-
  • карго-
  • терминал

Турция оглежда летище "Пловдив" за карго терминал

Съседна държава с интерес към българско летище - 1

Турция проявява интерес към летище Пловдив за карго транспорт. Това стана ясно по време на срещата, която се провежда в момента в сградата на Областна управа. На нея присъстват кметове и представители на Община Пловдив, Марица и Родопи, както и на ръководството на летището. Гост е и генералният консул на Турция Корхан Кюнгерю.

Целта на форума е да се набележат мерки за подобряване на транспортните връзки от и към летище Пловдив и съседните градове. „Летище Пловдив го чака добро бъдеще” , каза областният управител Ангел Стоев, цитиран от Trafficnews и припомни, че в момента текат процедури за установяване на собствеността на части от аеропорта.

Преди малко повече от седмица турският бизнес е проявил интерес към летище Пловдив, а от Областна управа са съдействали за контакт на турското консулство с ръководството на летището.

"При една от първите ми срещи като областен управител с генералния консул на Турция Корхан Кюнгерю той потвърди, че има интерес от страна на турския бизнес към използването на летището и ме помоли да съдействам. Преди 10 дни отново ни потърсиха и направихме контакта", допълни Стоев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    39 18 Отговор
    Източна Румелия и Филибе ще се завърнат в Анадолската империя.Интересно ,утре какво ще си хареса Бай Фес?
  • 2 Сатъра на Хана

    33 14 Отговор
    Дайте направо да направим летище Пловдив ТУРСКИ КОСМОДРУМ - режем джамиите в България и директно с Ходжите ще ги изстрелваме от Пловдив .... За Среща със Аллах Началника .... ..,. А на Ердоган можем да ми наврем и една пръчка динамит за да дигне 2-ра космическа скорост .... И директно ще стане първата Марсианска мисирка и ще обяви Марс за Империя на Мисирките
  • 3 Лудия

    33 8 Отговор
    Идиоти, и предатели.Златна кокошка продават.
  • 4 А нема нужда

    29 5 Отговор
    Фесовете да си гледат Афганистан
  • 5 така така

    29 1 Отговор
    Летището беше фалирано от кмета на Пловдив – Здраво Димитров (Зико). Нека да е ясно заради кого се продава..
  • 6 Спят

    15 3 Отговор
    От "национална сигурност" къде са?
  • 7 мамун

    12 0 Отговор
    интереса клати феса
  • 8 Jacques Yves Moineau

    18 0 Отговор
    Турци и руснаци постоянно изкупуват части българска земя. А на американците директно им я подаряваме. Слоро ще останем народ без земя..
  • 9 83ке

    13 3 Отговор
    В никакъв случай това е последната линия на националната сигурност! Държавата ни не се продава, пловдивски туркофили! Мирише на корупция, къде е данс????
  • 10 Гост

    7 1 Отговор
    Тия са луди в БГ не трябва да се инвестира и цент.Всички инвестиции в Румъния.
  • 11 Разделение

    3 5 Отговор
    В България организационно транспорта и БДЖ са разделени на 3 бр. военно-стратегически управления: София, Пловдив и Горна Оряховица! Вземеайки летище Пловдив турците ще имат под опеката си и ЖП-управление Пловдив - т.е. Тракия с Родопите! Следващото им искане ще е за неизползваното летище Г.Оряховица + ЖП-управлението на Мизия! Румънците отдавна искат да си върнат Южна Добруджа с Добрич и Силистра! Изкуствено създаденото от Русия с военно-стратегическа цел обединение на Мизия, Добруджа, Тракия, Шоплука и Македония с табела "България" (тъй като руския император заедно с миогото си други титли е имал и титлата "кнез болгарский" и са мисли, че поради тази "болгарска" титла населението няма да мрази и се обижда от "булгар"="вулгар" (констатирано от Паисии), а ще обикне руската идея за обединение), се оказа изкуствено и кухо от към съдържание! Това се доказва и от табелата над парламента "Съединението прави силата", защото ако наистина имаше някакво единение между населенията на отделните части, то не ще да е нужно та има такава изкуствено създаваща "единение" табела и лозунг!
  • 12 TURK

    1 1 Отговор
    Бау Ганьо кой те пита какво мислиш, като си ербапин развий го сам

    Коментиран от #13

  • 13 Пловдивска простотия и алчност

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "TURK":

    Когато имаме нужда от допълнително летище, ще го развиваме. Турция изкупува съседни летища, за да ги използва като евентуален плацдарм, а и за установяване на въздушен монопол в региона на Балканите. Боко тиквата направи магистрали, замърси природата, за радост на чужденците, а сега пловдивските кратуни повтарят простотията му. Досега мислех, че Фандъкова е еталон за глупост, но пловдивските общинари май са много по - напред в класацията.