3 Септември, 2021 16:34 3 047 3

Напредва реновирането на емблематично кино

  • космос-
  • кино-
  • пловдив-
  • реставрация

Разработва се технически проект за кино "Космос"

Едно от най-известните кина в Пловдив - "Космос" в най-скоро време ще възвърне блясъка си. Към момента проекта е на фаза разработване на технически проект. „Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) разгледа на последното си заседание заданието за продължаване на процедурата по проектиране на киното. То включва изискванията по проектиране на отделните части“, каза главният архитект на града Ахрянов.

В частта „Архитектура“ съвместно в колектив ще работят арх. Димитър Балджиев, който в миналия мандат спечели обявения конкурс за проект и арх. Тодор Абаджиев, който притежава правата за кино „Космос“. Двамата са постигнали споразумение и заедно ще изпълнят техническия проект на кино „Космос“, което ще добие съвременен вид на многофункционална сграда от скандинавски отворен тип, уточнява Trafficnews.

„Идеята на Община Пловдив е киното да се съхрани като културна институция и тук да се провеждат множество събития, които са част от културния календар на Пловдив, тъй като градът изпитва недостиг на сгради, които да домакинстват именно такива прояви“, допълни арх. Ахрянов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    3 10 Отговор
    Пълна глупост. Никой вече не оди на тъпото кино.
  • 2 Селям алейкум 👳🏾‍♂️🧨🔥

    7 2 Отговор
    Много хора
    Биха отишли
  • 3 РЕАЛИСТ

    11 0 Отговор
    Името на киното откакто го помня, бе кино "Комсомол". После, като дойде разрухата на държавата го прекръстиха.