Last news in Fakti

6 Септември, 2021 08:16 9 166 14

Ето каква невероятна къща купи Лео ди Каприо на майка си

  • леонардо ди каприо-
  • имот-
  • къща

Актьорът е платил повече от 7 млн. долара на бившия ѝ собственик - колегата си Джеси Фъргюсън

През годините Лео ди Каприо е спечелил милиони долари, голяма част от които влага в недвижимо имущество. Така например звездата от "Титаник" притежава страхотен апартамент в Ню Йорк на 11-та улица, оценен на 10 млн. щатски долара, освен това има къща в Палм Спрингс, която отдава под наем срещу "скромната" сума от 250 хил. долара на месец, а също така разполага с още няколко жилища, намиращи се на различни места в щата Калифорния, които обаче са за лично ползване, пише dir.bg.

Освен това преди няколко години той подари чисто нов дом на баща си, издигащ се на хълма в спокойния квартал на Лос Анджелис - Лос Фелис. И ако си мислите, че след тази покупка "Вълкът от Уолстрийт" най-после е решил да приключи с придобиването на сгради, то грешите.

Наскоро един от най-желаните мъже в Меката на киното купи на майка си къща в същия район, в който се намира тази на баща му. За постройката в испански колониален стил, заемаща внушителните 464 кв. метра, той е платил повече от 7 млн. долара на бившия ѝ собственик - колегата си Джеси Фъргюсън от сериала "Модерно семейство", който навремето се сдоби с нея от Гуен Стефани и бившия ѝ съпруг Гавин Росдейл.

Домът е построен през 1928 г., но когато някогашната вокалистка на група "No Doubt" и тогавашния ѝ мъж я вземат, те хвърлят голяма сума пари, за да го обновят изцяло, променяйки облика му. Така той се сдобива с множество удобства. Порти от ковано желязо водят до врата от ръчно резбовано дърво, около която расте бугенвилия, отглеждана в саксии. Във фоайето, чиято форма наподобява ротонда, се вие стълбище с железни парапети, а на пода се редят оригиналните плочки, запазени още от времето на строежа. Таванът му впечатлява с изящни орнаменти, а от него виси внушителен кристален полилей, поставен в клетка за птици.

Ето каква невероятна къща купи Лео ди Каприо на майка си

Следва всекидневната, в която един срещу друг стоят меки дивани с пъстри декоративни възглавници, разделени от стъклена маса, а до тях са сложени два фотьойла с шарен десен. Отстрани до мебелите има камина, изработена от същия камък като стените на фоайето, а над нея стои огледало, създаващо илюзията за допълнителна дълбочина. Срещу прозореца е позиционирана скулптура на кон, а до нея - пиано.

Просторната кухня, в която се помещават най-добрите уреди, появили се на пазара, е изключително светла, като в нея, подобно на всички други стаи, отново се преплитат различни цветове - кафяво, синьо, бяло и жълто. Освен официалната трапезария, която е част от помещението, в него има още няколко места за хранене, включително остров и малък кът за закуска.

Целият втори етаж е превърнат в отделен апартамент, разполагащ със спалня и баня във винтидж стил, допълнени от няколко модерни щрихи за акцент. Една от стаите в жилището е превърната в малък салон за прожектиране на филми, втора - във фитнес зала, а трета е станала офис. Едно от любимите места на Фъргюсън обаче е библиотеката, където мебелите с цвят "горчица" контрастират на боядисаните в тъмносиньо стени. Голямата тераса на второто ниво предоставя спираща дъха панорамна гледка към обсерваторията Грифит Парк.

Външната част на къщата се отличава с ярко сини акценти по вратите и прозорците, както и с басейна, който има изкуствен водопад. До него е издигната отделна постройка, представляваща нещо като мини СПА център, в който човек може да открие още една баня и помещение за медитация и йога.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лют пипер

    22 1 Отговор
    Леонардо ди Каприо май е попил идеи от чичко Цвъки-асансьора-Апартхотела. Да е жив и здрав.

    Коментиран от #4

  • 2 глоги

    4 1 Отговор
    За да го обновят изЦяло,А НЕ ИЗВЯЛО.
  • 3 Суетната

    16 2 Отговор
    За 7 млн $, къща, която за, техните стандарти си я харесват, а майка му е заслужила явно, щом сина и и купил такава къща.... аз не я харесвам, такова нещо, ме подтиска....!
  • 4 Съгласен

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "лют пипер":

    Ама на Лео му се налага да си изкарва парите с актьорска дейност, а Цвъки си има гардероб.
  • 5 Грозна къшта за много пари

    10 9 Отговор
    Не си струва парите
  • 6 лют пипер

    17 0 Отговор
    Леонардо си изкарва парите,нямам против,но пък си няма шкафче. Къщата е много добре направена след ремонта. Дано да не й правят ремонт на ремонта,както се прави вече 15 години в България.
  • 7 Фифи сладката

    1 5 Отговор
    Ще си я чипкам в басейна и под водопада. Това не ме подтиска,а напротив,кара ме да се цопкам във водата.
  • 8 Кораба

    2 8 Отговор
    Е този до сега с майка си ли е живял? 😁

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сиганина с акордеона

    1 11 Отговор
    Ох, госпозо, как можа да родиш, такъв,, грозен,, син....!?
  • 12 гост

    1 1 Отговор
    Като гледам снимките на къщата не е кой знае какво , със 7 милиона тук може да си построиш десет къщи къде къде по луксозни от тази.
  • 13 6565

    1 1 Отговор
    Тази къща ако беше в България, нашите брокита щяха поне 20 млн. да й искат.
  • 14 Ivan S

    2 1 Отговор
    преразказ по картинка, Аз разбирам да ва уважата, да ва покани на гости, да ви извърти една баница, една шопска на ситно да накълца, блага ракийка да поднесе, студена кока кола да налей. Да са снима с екипа, Лео да повика, вуците да търчат и да рипат в басейна, чеиза да му покаже, бурканите с лютеница... рецепта някоя да издаде. Пък то постна работа.