12 Септември, 2021 14:21 2 323 5

Всяко 1 EUR инвестирано от чужденец носи 8 EUR на икономиката

  • португалия-
  • чужденци-
  • инвестиции-
  • имоти

Делът на чуждестранните инвеститори в Португалия е 8.5%

Всяко 1 EUR инвестирано от чужденец носи 8 EUR на икономиката - 1
Снимка: Shutterstock

Последните данни на Националния статистически институт на Португалия показват, че през 2019 г. чужденците са вложили 3.4 млрд. EUR, придобивайки 19 520 жилища и къщи в страната. Това е 8.5% от всички продадени жилищни имоти.

Изследване на Асоциацията на курортите в Португалия показва, че на всяко 1 EUR вложено в португалски имот, след 5 години носи на икономиката 8 EUR.

Чужденците, които купуват най-много имоти в Португалия за французите. Най-много като сума пари обаче са инвестирали китайците.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    Смях Смях Смях Защо тук чужденци като инвестират все сме на загуба? Примерно в добива на злато, мисля, че някакъв мижав процент оставаше за нас, а другото всичко се изнася

    Коментиран от #4

  • 2 asd

    7 0 Отговор
    В Тиквостан се инвестира във "внос на талиански боклук".

    Ще чакат цената му да се вдигне поне 8 пъти.
  • 3 Богданов

    5 0 Отговор
    Всяка дума написана от Богданова е равносилна на - 8 IQ от всеки прочел написаното.
  • 4 Цъки

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Що не вадиш злато?? Толко филми по дискавъри, па не вдена. Той вади злато, и го продава на дилъри. Колко ще му плагят, зависи от качества, пазар, и пр. Да Паркър
  • 5 Чуждестранта инвестиция

    3 0 Отговор
    Значи, чужд граждоланин , купува нещо тука, и почва да върти бизнес. Печели този, който продава, и тези, които ще работят за чужденеца, и ще си хранят къщите си!!! Печели България, която ще събира данъци, ддс от чужденеца, и осигуровки от работниците.