14 Септември, 2021 12:33 8 687 5

Голяма имотна компания изпадна в огромен дълг

  • китай-
  • сhіnа еvеrgrаndе grоuр-
  • компания-
  • имоти

Сhіnа Еvеrgrаndе Grоuр е с дълг от 300 млрд. USD

Голяма имотна компания изпадна в огромен дълг - 1
Снимка: Shutterstock

Една от най-големите компании за недвижими имоти в Китай – Сhіnа Еvеrgrаndе Grоuр, обяви, че не може да продава достатъчно бързо имотите си, за да успее навреме да обслужва огромният си дълг в размер на 300 млрд. USD. Това разгневи инвеститорите в компанията, които обградиха централния ѝ офис с искане за среща с управата. Среща нямаше, а последва официално изявление, в което беше отречена информацията за несъстоятелност.

Сhіnа Еvеrgrаndе Grоuр прогнозират, че спадът в продажбите ще продължи поне до края на септември и това неминуемо ще влоши ликвидността на компанията. Продажбите отчитат и спад благодарение на негативните информации за компанията в медиите, което понижава доверието. В портфолиото на Сhіnа Еvеrgrаndе Grоuр има 1.4 милиона имота, които предстои да завърши.

С близо 10% поевтиняха акциите на Сhіnа Еvеrgrаndе Grоuр на 13 септември. Общо за текущата година сривът на акциите на компанията е 75%. Oт имoтнaтa ĸoмпaния пpeдлaгaт нa инвecтитopитe дa пpиeмaт 10% oт глaвницaтa и лиxвитe oт пaдeжa нa инвecтициитe им ceгa, a ocтaнaлaтa чacт нa внocĸи пpeз идните 3 мeceцa.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Черна котка

    24 3 Отговор
    За всеки, който взима пари на заем от евреите няма спасение.
  • 2 Тото

    20 4 Отговор
    Истинската криза в световен мащаб ще започне през първите 6 месеца на 2023 г. Експерти го казват и някои правителства вече се подготвят сериозно за това. Тези 300 млрд са нищо.
  • 3 2007

    23 4 Отговор
    През Април и Май 2007 така започнаха нещата първо в Китай, а 6 месеца по-късно и в САЩ
  • 4 Анонимен

    27 3 Отговор
    Какво се случи?След като Ковид затвори света беше нормално да има криза и дето се вика да я поизгладуваме за година ,две и после да продължим,ОБАЧЕ банките заедно с правителствата напечатаха трилиони пари БЕЗ покритие ,пари КОИТО НЕ СА ИЗРАБОТЕНИ..в момента банките вече се оттеглят и сигнализират за затягане ,ограничаване на помощите и след това ВДИГАНЕ на лихвите,в следствие на това ИЗМАМНО спасение се получи инфлация при жилища,коли ,всичко от клечките за зъби до каквото се сетите,защото хем затвориха и ограничиха бизнесите/предлагането/хем изсипаха купища пари...сега вече ще се види истинската криза която беше нормално да изпитаме ...и проблема е пак в банките защото парите които раздадоха реално не са изработени,а те са огромно количество в икономиките глобално

    Коментиран от #5

  • 5 Ала бала

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Всичко това е направено напълно умишлено по заповед на щуката. Инфлация 100% и за големите дълг няма.