28 Септември, 2021 17:07 6 719 20

Силното поскъпване продължава

  • германия

Германските инвеститори спекулират с бума на жилищния пазар

Силното поскъпване продължава - 1
Снимка: Shutterstock

Жилищният пазар на Германия е необичайно силен, сочат данните на Националния статистически институт на страната. С близо 11% са се повишили цените в сегмента през второто тримесечие на текущата година спрямо същия период на миналата. Подобен темп на поскъпване не се наблюдавал от началото на 2000 г.

Цените на единичните жилища и тези разположени в сгради с един собственик в големите германски градове, като Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Щутгарт и Дюселдорф, отчитат поскъпване средно с 14.7%. При кондоминиумите ръстът е 12.9%.

Силното поскъпване засегна не само градовете, но и селата, сочат данните на националната статистика. При последните увеличението през второто тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата е 11.8%.

Рязко поскъпване се наблюдава и в цената на парцелите в Берлин. През юли те вече са с 26% по-скъпи спрямо януари. В някои райони на германската столица увеличението е достигнало 89%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРЕКРАСНО !

    5 3 Отговор
    Значи там става все по-тясно ! А средства за строежи арбайтера кайн бецален ! Обичам КРИЗАТА ! Тогава насекомите загиват !
  • 2 Защо вкарват млади араби в Германия ?

    4 2 Отговор
    ЗАЩОТО ако Дойчо се опъне на Чичо - арабите ще се наежът вътре както в Париж - със или без Жълти жилетки ! Мина със часовник !
  • 3 Европа трябва да се РАЗОРИ !

    8 2 Отговор
    За да оцелее Чичо ! Винаги така са се решавали Световните Финансови , Икономически и Политически КРИЗИ !
  • 4 Евростат

    8 5 Отговор
    Германия е държавата в Западна Европа с най-малко собствени жилища от глава на населението-52%!!На другия полюс Испания и Франция имат най-голям брой собственоствени жилища-съответно 74%и 71%!! Много са,, богати" германците!

    Коментиран от #18

  • 5 Кой разби Близкия Изток ? Чичо !

    7 5 Отговор
    Кой насочи мигрантите в Европа ? Чичо ! Кой натяга Зелените Санкции ? Чичо ! Кой трупа войски на Изток ? Чичо ! Кой агитира за война с Русия ? Чичо ! Обичам ГЛУПАЦИТЕ и им се възхищавам, въпреки че били техници и се казват Хелен, Манфред и Гертруда ! Все са си същите телета щом тръгнат на Изток ! После защо русите маршируват в Берлин и Париж . Французите и днес повтарят руските думи научилиги от руските войски в ресторантите, били там след Наполеон 1812-13та год. " Бъйстро !Бъйстро йо/ вашу мммм !" . Затова и днес ресторантите им се наричат БИСТРО ! ОЩЕ ЩЕ УЧАТ там РУССКИЙ ЕЗЪЙК !
  • 6 Грульо

    6 2 Отговор
    7 трильона юро спестявания имат германците в банките, имат бол пари за всичко, не само за ковид пандемии. зелени въглероди и други простотии. :D
  • 7 ЕВРОПА е клуб по интереси и СБИРЩИНА

    5 1 Отговор
    Паднели Дойчето и всеки по дома !
  • 8 Чичо ще е ПРЕКЪРШИ Германията ! Защо ?

    3 1 Отговор
    Защото Чичо никога не приема някой да е по-добре от НЕГО ! Така е било от как Чичо е зад Океана !
  • 9 Чичо смаза Дойчо в Първата Световна !

    3 1 Отговор
    Чичо финансира Дойчо за да започне Втората Световна и когато Дойчо тръгна на Изтог - Чичо му " РИТНА КАНЧЕТО " . Сега е същото - или на Изток или " Палави Араби " със Гертруда ще се бави ! Мърдане няма - Накъде в Неделя ? На Изтак СТРАШНО а в "партер " Неприятно !
  • 10 Идва Световна ФИЕСТА !

    2 1 Отговор
    Без чай и без Бискмитки но със изобилие от финансови и полови изненади ! " Извинете господине , знете ли къде се/ът гладните ?"
  • 11 ГРОЙСЕ .... Я ! Я! ГУТ , ГУТ !

    0 1 Отговор
    Шнель , Шнель ! О . о . . . Шо . о . о .йн !
  • 12 Шпацьирен САЛАМЕН !

    0 2 Отговор
    200 грамен !
  • 13 С какво се асоциира българина ?

    1 2 Отговор
    Царвул, Ряпа , Цвекло , Мамул , Лавандула ! Троскут и Кютук ! Нищо нама друго в него , затуй днес е и на ТУЙ ДЕРЕДЖЕ ! Да го жалиш ли ме питаш ? Не ! В никакъв случай, то необича да го съжаляват. Българина може и да се Осе/е ама важното е да не си признае и да се излоги !
  • 14 Кой е ЕВРОПА ?

    4 1 Отговор
    Европа е ГЕРМАНИЯ и тя ще е ЖЕРТВОПРИНУШЕНИЕТО при решаване на Кризата в Света !
  • 15 Кога ще гръмне Шампанското на фиестата

    0 1 Отговор
    Наблюдавайте накъде ще погледне Дойчето на Запад или на Изток и с какви намерения ! На Запад Криза и Колониализъм - на Изток : Огън, Плазма , Жупел и Звезден път ! И аз незнам а ти ?
  • 16 Българин днес звучи ПОЗОРНО !

    2 1 Отговор
    Разрушаваме сами онова Градено от 1340 години и до сега !
  • 17 бай Тодор

    2 1 Отговор
    Искате да кажете,че ограбването на българския народ е в пълна сила !
  • 18 Георги

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Евростат":

    Това не показва, колко са "богати", а редица други фактори:
    1. Начина им на живот - германците сменят работата често, понякога в райони над 200-300 км
    2. Скъпите разходи за ремонт и поддръжка на жилище. Например за да си направиш застраховка на жилището има куп изисквания като това от кого е направен ремонта, спазени ли са изисквания, които тук в БГ са ни някаква химера и т.н.
    Много по-голяма част от германците могат да си купят жилище, но не искат.
  • 19 ++++++

    5 2 Отговор
    Така е при капитализЪма. "Кой не скача е червен!Четиридесет и пет години стигат!" Помните ли!
    По Татово време нямало банани! Нямаше и такава престъпност,нямаше дрога и нарковани под път и над път,ток,вода,парно - всичко почти баз пари.И крадяхме, ама яко крадяхме от Държавата !
    Сега има банани.На ви сега банани !Яжте и не роптайте! Нали за това скачахте!?

    Коментиран от #20

  • 20 Тишо

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "++++++":

    Ти явно си от гордите собствени и на имот които пресмята колко са богати ако продадат имота, но само пресмята иначе са си същите цървули.
    Та да ти обясня всичко което го хвърлиш към небето ще падне на земята. Това е положението, пазар. Сигурно е само че ще умрем един ден.