Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 11:21 6 170 5

Портрет на средностатическия купувач на жилище

  • испания-
  • купувач-
  • профил

Най-активни в Испания са хората на възраст между 40 и 50 години

Портрет на средностатическия купувач на жилище - 1
Снимка: Shutterstock

Семейни хора с деца на възраст между 40 и 50 години са най-активните купувачи на жилища в Испания, сочи анкета проведена сред потребителите от Обединената асоциация за недвижими имоти (FAI).

Най-голям интерес има към имоти в ценовия диапазон от 100 000 EUR до 150 000 EUR. Те съставляват 37.3% от анкетираните. На второ място с 26% са хората, които могат да отделят за покупка на жилища от 150 000 EUR до 200 000 EUR. Едва 4.6% могат да си позволят жилище или къща на цена над 300 000 EUR.

Половината от купувачите инвестират част от спестените си средства като доплащат с ипотечен заем.

По отношение на наемите, най-честите клиенти са семействата, които нямат деца и на възраст до 40 години.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новина

    16 2 Отговор
    силно засягаща,, богатия,, българин. Бъркам в чекмеджето и купувам!
  • 2 гост

    9 4 Отговор
    Наши семейни приятели сега сега са в процес на покупка:90кв, четиристаен с голяма баня, двойан мивка и вана, хубаво и изпипано жилище в Мадрид на цена от 120х.евро. А тук у нас са изтрещяли, такова качествено и хубаво жилище трудно може да бъде намерено у нас. ТУк продават комунистически съборетини за 1000евро квадрата, ама доходите ни не са като на испанците. Ужасно ненормален пазар е у нас, и аз търся, но няма да направя кефа на някои изтрещял сънародник, които си мисли, че завещаното от баба му струва цяло състояние и макар че го продава от години няма да свали цената до приемливи и реалистични нива.
  • 3 Студопор

    7 2 Отговор
    А защо ни занимавате с Испания? Кажете българина до къде го докара? Че преди беше нормално младо семейство да си купи жилище, сега е лукс и като кажеш, че си си купил мизерна панелка, почват да цъкат с език хората, все едно си си построил замък.
    Кой си купува вече жилище - децата на мутрите и гастърбайтерите, дето са се пребили от работа да ги изкарат тия пари и после пак заминават зад граница, та да могат да си обзаведат купеното...
  • 4 Капка

    1 1 Отговор
    Да точно .но теи да продават няма кой да ги купи ....Обадих се за една оферта и намалих с 20.000 евро и казах..Ако искаш Продавачи много...
  • 5 Споко

    2 1 Отговор
    Както се знае балонът скоро ще гръмне🌲