Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 10:24 6 678 6

Нация забогатя през 2020 г. благодарение на имотите

  • франция-
  • французи-
  • богатство-
  • доходи-
  • имоти

Французите все по-богати

Нация забогатя през 2020 г. благодарение на имотите - 1
Снимка: Shutterstock

През 2020 г. френските домакинства са забогатели, независимо от кризата. Основният източник на приходи са били недвижимите имоти, сочи анализ на компаниите Insee и Banque de France. До края на 2020 г. състоянието на домакинствата е възлизало на 13.440 млрд. EUR, което с 9.3 пъти надвишава чистия разполагаем доход. Годишният ръст възлиза на 6.4%. В същото време нефинансовото богатство на французите, което в голямата си степен се състои от недвижими имоти, се е увеличило за година със 6.6%. За сравнение, увеличението през 2019 г. е било 5.5%

Основната причина за забогатяването на французите е „значителното поскъпване на недвижимите имоти в края на 2020 г., независимо от това, че кризата в областта на здравеопазването нарушава динамиката на продажбите и води до съкращаване на инвестициите“ се посочва в доклада на двете компании. Чистото финансово състояние на френските домакинства също продължава да нараства, но със значително по-бавни темпове спрямо 2019 г., когато беше регистрирано значително поскъпване на акциите. През 2020 г. увеличението беше 6%, а през 2019-та – 10.3%.

През миналата година французите са увеличили спестяванията си, след като санитарните ограничения доведоха до спад в потреблението и са създали т.нар. „принудителни“ спестявания.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инфлацията

    13 1 Отговор
    не води до подобряване на благосъстоянието. Тази идиотия прекрасно илюстрира и как "забогатява" населението с растежа на БВП.
  • 2 MAN

    24 2 Отговор
    Забогатяват ли?! Ами защо мнозинството в Париж живеят в мизерни дупки които очите на туристите няма как да видят.Скъпи битови сметки и подръжка на жилище и кола,скъпа храна и безобразно скъпи заведения и услуги.Легенди от имало едно време.
  • 3 Тошо

    13 1 Отговор
    МИЛЕНЧЕ ТВОИТЕ СТАТИИ ВИНАГИ СА ПОЛУГРАМОТНИ И КЛАСИЧЕСКА БОЗА.
  • 4 Летописец

    13 3 Отговор
    " Лишете българите от частните им жилища защото са много задоволени и нямат мотив за работа." - това бяха съветите на американските и западни консултанти дошли у нас непосредствено след 10 ноември 1989г.
  • 5 Русенец

    14 1 Отговор
    Тези дни лично обиколих 5 имота за продан.
    Винаги говоря и със съседите - снасят ми най-важната информация, която брокерът и продавачът ми спестяват.
    Прави впечатление, че и на петте имота собствениците са ги закупили около пролетта, тази година, поразчистили са ги от стари вещи и треволяк и са ги пуснали отново за продан, но с 50% до 100% надценка.
    Това са печалбари, решили да богатеят по лесният начин. Това не е реален пазар. Тези хора изкуствено помпят обявените пазарни цени. Това е балон. Убедих се, че го има, пък който ще да ме убеждава в обратното.
    Аз, пари за мошеници нямам.

    Коментиран от #6

  • 6 Бай Миле

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "Русенец":

    То ти и пари за гараж нямаш хахахахах та дрънкаш.... Нали знаеш - кучето си лае, кервана си върви